Informació general

El conseller Castells confirma que la carretera de Misericòrdia entre Cambrils i Reus no es desdoblarà

Per Redacció

Aspecte que ofereix un tram de la carretera TV-3141, que enllaça Cambrils amb Reus

El Conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, va declarar el passat dijous 28 de gener en el marc de les conferències 'Catalunya Horitzó 2010' que organitza la Cambra de Comerç Reus, que el Govern no té previst el desdoblament de la carretera de Misericòrdia, la TV-3141 que va de Cambrils a Reus. Amb aquestes paraules, nega les reiterades peticions de diferents agents del territori de desdoblar la carretera, per la que hi passen diàriament 17.000 vehicles. El Govern, per la seva part, va proposar una sèrie de millores.

Calçada més ampla i accessos nous

Els estudis que proposa la Generalitat preveuen la millora de la carretera al llarg de set quilòmetres, des de l’encreuament amb l’N-340 a Cambrils i l’enllaç amb la T-11 a Reus. Aquesta actuació abasta els termes de Cambrils, Vinyols, Riudoms i Reus i comporta una inversió estimada de 9,5 milions d'euros. Els treballs permetran eixamplar la carretera, que passarà dels 7 metres actuals als 10 previstos, amb dos carrils de 3,5 metres i vorals d’1,5 metres d’amplada. Així mateix, l’actuació que ara s’impulsa permetrà la reordenació dels accessos i encreuaments a la carretera, amb l’objectiu de millorar la connectivitat de la via i la canalització del trànsit, així com afavorir la seguretat en les incorporacions i sortides.

Actuacions definides

El DPTOP ha plantejat formar tres rotondes al tronc de la carretera: a l’encreuament amb la carretera de Riudoms, una altra a l’inici del terme de Reus —a la zona d’Aigües Verds—, i la última a l’accés a la urbanització Blancafort i una zona esportiva, que es troben poc abans d'arribar a la ciutat de Reus. D'altra banda, es construiran dues rotondes més al costat de la carretera, amb illetes i carril central per als girs: una a l’alçada de la partida Vilagrassa, a Cambrils, i entre els termes de Riudoms i Reus. També es formaran nous carrils d’incorporació en els accessos a diversos camins i a la depuradora de Cambrils. I per últim, l’actuació es completarà amb la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera, la senyalització vertical i horitzontal i les barreres de seguretat.

Comenta aquest article