Informació general

Pares i mares creen una plataforma per aconseguir que l'escola Joan Ardèvol aculli estudis d'Educació Secundària

Per Berta Ruiz

Ahir a la tarda, durant la jornada de portes obertes, es va servir un berenar per a tothom

Un grup de pares i mares d'alumnes de l'escola Joan Ardèvol ha posat en marxa una plataforma, amb una recollida de signatures, per aconseguir que el centre pugui acollir estudis d'Educació Secundària Obligatòria (ESO). Recordem que fa uns mesos, l'abril de 2009, Revista Cambrils Diari Digital ja va fer-se ressò de la voluntat de l'equip directiu i de l'AMPA de l'escola de poder convertir-se en un "institut-escola".

Una demanda dels pares

Tot i que la iniciativa de constituir la plataforma ha nascut arran de les demandes dels pares dels alumnes, a banda de la voluntat del centre i l'AMPA, el director de l'escola Joan Ardèvol -Enric Masdeu- ha volgut manifestar a Revista Cambrils Diari Digital els canvis que suposaria pel centre acollir totes les etapes de l'educació obligatòria, Educació Infantil, Primària i Secundària. Així doncs, Masdeu ha explicat que, "nosaltres som els agents que oferim el servei i fem la nostra feina. Els usuaris del servei són els pares i són els que sol·liciten que hi hagi una ampliació del servei. En aquests moments l'escola està oferint una educació des dels 3 als 12 anys, i voldrien que s'ampliés fins completar tota l'escolaritat obligatòria, fins els 16 anys". Sobre els canvis que això comportaria, Masdeu ha apuntat que significaria un canvi important en el funcionarem del centre, "que hauríem de valorar", però, "els pares fan una demanda lícita. Nosaltres, internament, estem satisfets perquè això vol dir que valoren la nostra feina. Els agrada l'escola, el que fem i volen aquesta continuïtat educativa a l'escola pública".

"Volem un institut a dalt al poble"

Una de les mares membres d'aquesta plataforma -Rosa Arcos- va comentar a Revista Cambrils Diari Digital els motius d'aquesta mobilització, "vam sentir que des de l'escola i des de l'AMPA s'havia demanat fer un institut al centre, i ara amb l'aprovació de la nova llei, que ja és possible. Vam veure que estava tot molt parat i semblava que s'haguéssin oblidat de nosaltres. Uns quants pares vam pensar de crear i constituir una plataforma, ja que a banda de l'AMPA i del centre com a tals, nosaltres com a pares i com a gent de Cambrils volem un institut a dalt al poble. D'aquí uns anys faran falta instituts, perquè la demografia va creixent, i per a que els col·loquin en un altre lloc, que vegin que en aquesta zona hi ha molts alumnes".
Després d'uns dies recollint signatures, la plataforma ja compta amb més de 150. Segons va dir Rosa Arcos, "ens anirem movent, demanarem cita amb Ensenyament i ens seguirem reunint".

La nova llei d'Educació permet la creació d'instituts-escola

La recent aprovada llei d'Educació (LEC) contempla la possibilitat de crear els anomenats "instituts-escola", per tal que els centres públics puguin oferir escolarització des dels 3 als 16 anys. "Una altra cosa és que hi hagi finançament per fer-ho, que hi hagi viabilitat o que hi hagi demanda. En aquest cas, hi ha demanda, el centre també té els suficients metres quadrats, perquè ja venir un arquitecte del Departament d'Educació a valorar-ho, i ara falta que hi hagi la voluntat de fer-ho", va dir el director del centre escolar cambrilenc. 

A més, segons va apuntar Masdeu, els diferents centres cambrilencs han anat creixent, i de fet, "nosaltres ja portem dos anys que tenim més demanda que oferta. Els instituts que hi ha ara a Cambrils, a la llarga, no podran donar cabuda a tot l'alumnat. Amb aquesta demanda es podria donar sortida a una necessitat del municipi". Cal destacar que l'AMPA de l'escola Joan Ardèvol ja va reunir-se amb el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils -Salvador Matas- el qual va manifestar el seu suport a aquesta idea, però ha de ser la Generalitat qui finalment, en doni el vistiplau.

Una altra de les novetats que ha portat la nova Llei d'Educació ha estat el canvi de denominació dels centres. Segons va explicar Enric Masdeu "abans érem CEIP i ara ens diem escola. Els IES ara s'anomenen instituts".

Jornada de portes obertesi aposta per la tecnologia digital a l'aula

L'escola Joan Ardèvol va celebrar ahir a la tarda una jornada de portes obertes, per tal que els pares i mares dels alumnes poguessin conèixer les instal·lacions del centre i les activitats que s'hi realitzen.
Una de les principals apostes del centre, ha estat la progressiva adequació tecnològica amb la instal·lació de pissares digitals interactives (PDI) a totes les aules, des de sisè a tercer de primària. Segons va comentar el director -Enric Masdeu- "portem dos anys experimentant amb pissarres digitals interactives, les quals són força costoses econòmicament. Ho havíem fet en dues aules pilot, una a sisè i una a quart i volíem veure si realment era útil i si havia de repercutir positivament en l'educació dels nostres alumnes. Durant dos anys d'experimentació hem pogut constatar que sí que funcionen positivament, i per tant, ens hi hem abocat, amb tots els recursos possibles". En aquesta aposta, tal com va assenyalar Masdeu, s'ha comptat amb el suport de l'AMPA, de La Caixa de Pensions i del Departament d'Educació de la Generalitat. De cara a l'any vinent i futurs cursos, el centre vol implantar aquesta tecnologia a tots els cursos que resten.

A banda de la jornada de portes obertes, el centre també té un marxa el període de preinscripció escolar de cara al nou curs, del 2 al 16 de febrer. Per al curs vinent, el centre disposa de 50 places de P3, mentre que per a la resta de cursos no hi ha cap vacant disponible. Sobre aquesta qüestió, Enric Masdeu va apuntar que, "portem 2 anys seguits que tenim més demanda que oferta. Voldríem que ningú es quedés sense plaça. No obstant, això garanteix la línia de continuïtat a l'escola, és a dir, els que comencen a P3, poden continuar passant tots els cursos i això ens dóna estabilitat i solidesa".

Els pares i mares dels alumnes i futurs alumnes van poder conèixer les instal·lacions del centre

Comenta aquest article