Informació general

El Servei de Català de Cambrils organitza nous cursos d'aprenentatge o de perfeccionament

Per Redacció

El Servei de Català de Cambrils organitza diferents cursos aquest segon quadrimestre per a tots aquells que vulguin aprendre la llengua o perfeccionar-la. En el primer dels casos, per als no catalanoparlants, hi ha tres modalitats: català d'urgència al restaurant, el nivell bàsic i l'elemental. El primer d'ells s'adreça al personal del sector de la restauració que entén poc el català o que no el parla i també a les persones que busquen feina en aquest sector. L’objectiu és que l’alumnat entengui els clients que se li adrecin en català i que conegui algunes frases d’ús corrent per adreçar-s’hi en aquesta llengua.

Els cursos de nivell bàsic s’adrecen a les persones que no entenen el català o bé s’expressen amb força dificultats en aquesta llengua. Si se supera l’examen de nivell B3, s’obté el certificat oficial de nivell bàsic. I per últim, els cursos de nivell elemental s’adrecen a les persones que saben expressar-se en català en converses senzilles, però tenen problemes de correcció i fluïdesa. Si se supera l’examen de nivell E3, s’obté el certificat oficial de nivell elemental.

Cursos per a catalanoparlants

En aquest cas hi ha dues modalitats de cursos, el nivell intermedi i el de suficiència. Per un costat, l'intermedi s’adreça a les persones que parlen català però tenen un domini baix de l’expressió escrita. Si se supera l’examen de nivell I3, s’obté el certificat oficial de nivell Intermedi (B). I per últim, el de suficiència s’adreça a les persones que necessiten perfeccionar l’expressió oral i escrita en situacions formals. Com la resta, si se supera l’examen de nivell S3, s’obté el certificat oficial de Suficiència (C).

Comenta aquest article