Informació general

Salou comença la instal·lació de zones wi-fi a punts estratègics del municipi

Per Redacció

L’Ajuntament de Salou ha inclòs un conjunt de projectes en el Fons Estatal de 2010 en la subtipologia "Infrastructura pel desplegament i accés a les xarxes de telecomunicacions" per valor de 320.000 euros. Un d’ells és el projecte de creació de diverses zones wi-fi municipals, associades en la majoria dels casos a edificis municipals, que permetran la connexió sense fils a internet als usuaris dels edificis públics, en el seu interior i també en les zones ajardinades, si s’escau.

Execució en tres fases

La primera fase ja s’està instal.lant i abasta les sales de convencions i congressos, els passadissos de connexió i el hall del Teatre Auditori de Salou (TAS). Així mateix cobreix diverses zones de la planta soterrani del TAS, sales de reunions i també la cafeteria. Aquesta primera fase es troba ja en fase d’execució i la previsió per la seva finalització és per al mes de març.

La segona fase, inclourà sales de reunions i la pròpia sala de plens de l’Ajuntament, l’edifici de Policia Local i la piscina municipal, amb la zona de jardí i recepció incloses. La previsió d’execució de la segona fase és al mes de maig.

I la tercera fase inclou un total d’11 zones wi-fi distribuïdes pel municipi com són el Xalet Torremar (seu del Patronat de Turisme); l’Oficina de Turisme a la Plaça d'Europa; diverses zones a la Platja de Llevant com són la nova oficina de la Policia Local; la zona esportiva de la platja; el perímetre de l’estació d’autobusos o la Font Lluminosa; a més de la Masia Tous, futura ubicació del Punt d’Informació Juvenil (PIJ); o bé la nova zona educativa del carrer Maria Castillo; diversos punts de la Platja de Ponent com són el punt d’Informació i Turisme a la zona de la Plaça de Venus; la caseta de Salvament i Socorrisme a la part central de la platja i també la caseta de la Creu Roja a la zona infantil de la platja de Ponent. Aquesta tercera fase, presentada com a projecte específic al Fons Estatal d’Inversió Local 2010, té prevista la seva execució a partir del juliol.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán "durant tot l’any 2010, s’aniran habilitant zones d’accés sense fils a internet fent créixer la xarxa de punts actuals al municipi i que estan localitzades a la Biblioteca Municipal i al Centre Cívic Els Triangles al Cap de Salou". Al marge d’aquestes zones wi-fi també es tiren endavant altres projectes com la interconnexió d’edificis municipals amb una xarxa pròpia o bé un projecte de modificació de les comunicacions telefòniques a Policia Local (VoIP), entre d’altres.

Comenta aquest article