Un taller formatiu mostra als restauradors cambrilencs els requisits sanitaris i de qualitat per a l'elaboració dels menjars
![]() |
Els assistents a aquest taller van omplir la sala d'actes del centre Les Basses, ahir a la tarda |
En el marc de les sisenes Jornades de la galera i de la cuina marinera de Cambrils, que s'allargaran fins el proper 21 de febrer, la regidoria de Promoció de Ciutat i la regidoria de Polítiques Socials i Salut han volgut impulsar enguany una sèrie de tallers dirigits als responsables dels establiments de restauració cambrilencs, per ajudar en la millora de la qualitat, en el compliment de les normes sanitàries fixades i en l'elaboració dels menjars. Ahir a la tarda, tenia lloc al centre Les Basses el primer dels dos tallers formatius que s'oferiran en aquest àmbit.
Els dos tallers són fruit d'un conveni entre el Servei Municipal de Salut de l'Ajuntament de Cambrils i l'Agència de Protecció de la Salut. De fet, ahir es va comptar amb la presència de quatre conferenciants, tres dels quals eren tècnics de l'Agència de Protecció de la Salut Ana Belver, Josep Lluís Bonet i Natàlia Salas i la tècnica en Protecció de la Salut de l'Ajuntament de Cambrils, Gràcia Carmona.
Requisits d'higiene i elaboració del menjar
Tal com van explicar a Revista Cambrils Diari Digital, l'objectiu dels tallers de formació anomenats "Els autocontrols en l'elaboració de menjars: els prerequisits" és explicar amb detall els diferents sistemes d'autocontrol estructurats en diferents plans: el pla de neteja i desinfecció, el pla de prevenció i control de plagues, el pla de formació de manipuladors d'aliments, el pla de control de temperatures, el pla de control de proveïdors, el pla de traçabilitat i el pla de control de l'aigua potable. De fet, els restauradors participants en el taller van poder conèixer amb detall les diferents normes sanitàries i els requisits d'higiene que han de complir tots els productes alimentaris. Unes normes d'higiene per a l'elaboració, la distribució i el comerç de menjar preparat.
En la sessió d'ahir i van participar uns 28 professionals de la restauració de Cambrils, mentre que el proper 17 de febrer hi assistiran uns 32 més.