La popular fregida de galeres i calçots a la Cooperativa Agrícola serveix unes 1.500 racions
La fregida de galeres i calçots es va servir ahir a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola |
En el marc de les sisenes Jornades de la Galera i de la Cuina Marinera de Cambrils, ahir diumenge al matí a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils va tenir lloc un dels actes més populosos del programa de cada any com és la fregida de galeres i calçots amb oli Exra Verge DO Siurana de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. La degustació també va anar acompañada d'un got de vi, per un preu de 3 euros
Enguany, tot i l'intens fred, l'afluència de gent a aquest tradicional esmorzar popular va ser força elevada. De fet, al llarg del matí es van servir unes 1.500 racions de galeres i calçots, aproximadament. Per fer aquesta gran fregida, els organitzadors van fer servir uns 5.000 calçots a càrrec de la Cooperativa Agrícola i uns 750 quilos de galeres, a càrrec de la Confraria de Pescadors. Sobre la bona acollida d'aquest acte, el gerent de la Cooperativa Agrícola Lluís Abella va comentar a Revista Cambrils Diari Digital que, "malgrat el fred, ha vingut molta gent".
Galerada popular al port
L'altre gran acte popular de les Jornades de la Galera d'enguany tindrà lloc el proper diumenge 21 de febrer a partir de les 11 hores, al Mollet del Rec del port de Cambrils, amb la galerada popular. En aquesta ocasió s'elaboraran fideus rossos amb galeres segons la recepta tradicional d'abordo. El preu de la degustació amb un got de vi serà de 3 euros. A banda, al llarg del matí també hi haurà d'altres activitats relacionades amb el mar com un taller de vela llatina a càrrec de l'Arjau i un taller del mar i cursos, entre els equips de vogadors del Vent d'Estrop. Aquesta mateixa entitat també aprofitarà per celebrar la seva jornada de portes obertes.