Esports

El Club Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils consolida una estreta relació amb la Sociedad Deportiva de Castro Urdiales

Per Redacció

Moment de l'entrenament del passat cap de setmana a càrrec de Txedo Tien, de Castro Urdiales

Passades les festes de Nadal, el Club Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils va començar a establir contactes amb Pedro Olano, relacions públiques de la Sociedad Deportiva de Castro Urdiales, amb l’objectiu de relacionar les entitats amb l’afany de intercanviar experiències i de millorar tècnicament, ja que a Cantàbria el rem forma part de la cultura tradicional i autòctona, i el nivell competitiu i esportiu és molt elevat.

La Sociedad Deportiva de Remo de Castro Urdiales és una entitat amb més de 1.500 socis i 126 anys d’història, tot un referent pels vogadors de Cambrils. Diferents membres del club es van desplaçar a Cantàbria a recollir una embarcació que ens cedien, anomenada batel de fusta, i que ens va permetre participar al V Campionat de Catalunya de Batels amb dues tripulacions: absolut femení i absolut masculí. Per la Festa Major de Sant Pere 2009, l’escola municipal de rem de Castro Urdiales va viatjar a Cambrils. Es van desplaçar amb quatre batels i uns 25 esportistes joves —en la categoria cadet—. Fruit de l’estreta relació de col·laboració entre ambdues entitats, una tripulació de Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils es va desplaçar per participar en les regates en batel, aconseguint una meritòria cinquena posició. En aquest viatge es va fer la recepció oficial d’un segon batel, que la Sociedad Deportiva de Remo de Castro Urdiales dóna a l’associació esportiva local per promocionar el rem a batel.

Jornada tècnica amb l'entrenador de Castro Urdiales

El 6 i 7 de febrer va tenir lloc a les dependències del Club Nàutic Cambrils la primera Jornada Tècnica per part de Txedo Tien, entrenador de la Sociedad Deportiva. Aquesta és una aposta de futur del club local per fer un pas endavant a nivell qualitatiu. Està previst que durant el 2010, el mateix entrenador es desplaci a Cambrils un parell de vegades més, ja que s’encarrega de la part tècnica i orienta als vogadors en els seus entrenaments.

Comenta aquest article