Saltat caldós de galeres i carxofes
|
- 750 gr. de galeres
- 1 kg. de carxofes
- 100 gr. de pastanaga
- 2 cebes
- 50 gr. d'api
- 50 gr. de porro
- 2 alls
- 2 tomàquets madurs
- Oli d'oliva
- Sal
- Pa
- Anet
- Pebre blanc
En primer lloc col·loquem les galeres planes sobre una safata i les congelem per després un cop congelades puguem extreure tota la carn i ens quedi sencera. Guardem totes les closques.
Tallem la pastanaga, mitja ceba, lapi, el porro i un all en trossos petits i ho ofeguem bé amb oli doliva, seguidament afegim totes les closques i ofeguem el conjunt. Finalment incorporem els tomàquets tallats, deixem que tot es cogui bé i ho cobrim daigua, ho deixem reduir 1/3 per tal de que el fumet sigui concentrat.
Tallem el pa en llesques molt fines, les salem i empolvorem anet picat i una mica doli. Gratinem fins que es daurin.
Tallem la ceba i mitja que ens queda a juliana fina i la coem a foc suau, mentrestant pelem les carxofes aprofitant el cor i el tallem en sis o vuit trossos , els afegim a la ceba ràpidament per tal de que no soxidin en excés. Deixem que cogui tot a foc suau. Quan estigui ben ofegat pugem el foc i hi afegim el fumet colat, quan bulli afegim les galeres, salpebrem i servim.
Col·loquem al plat les carxofes , les galeres i reguem amb el fumet. Decorem amb les torradetes de pa.
Temps estimat d'elaboració:
1 hora de congelat + 30 min d'elaboració