Societat

Els beneficis de les plantes medicinals, les fruites i les verdures centren una xerrada organitzada pel Banc del Temps

Per Berta Ruiz

Antoni Pérez durant la xerrada que va oferir ahir a la tarda al centre Les Basses

En el marc de les activitats organitzades pel Banc del Temps de Cambrils, ahir a la tarda va tenir lloc al centre cívic Les Basses una xerrada informativa sobre plantes medicinals, a càrrec d'Antoni Pérez. Davant d'una sala d'actes plena de gent, Pérez va donar tot un seguit de consells i recomanacions per conèixer l'enorme potencial que ofereixen les plantes en l'àmbit medicinal, així com les fruites i verdures en l'àmbit alimentari per tal de mantenir una dieta rica i saludable.

Els beneficis de les plantes i fruites i verdures

Al llarg de la xerrada, Antoni Pérez va insistir en la necessitat de conèixer els beneficis que ofereixen les plantes i el treball amb aquestes per tal de trobar l'equilibri perfecte entre el nostre cos i l'entorn natural. Així doncs, tal com va dir, les plantes són útils en múltiples aspectes de la nostra vida quotidiana com la cuina, la bellesa i el tractament estètic del nostre cos, en massatges o en infusions. A mode d'exemple, Pérez va citar el julivert com una enorme font de vitamina C i un antibiòtic natural, molt indicat per a les infeccions d'orina. També va referir-se alguns productes com el kiwi, la taronja, la pastanaga o la tomaca, i el seu gran potencial antioxidant per combatre els radicals lliures. En aquest apartat, Antoni Pérez també va enumerar un seguit de fruites i les seves propietats: per a la mala circulació la pera; per a les males digestions el préssec; per a l'estrenyiment la pruna; per a les infeccions respiratòries la pinya; per a la retenció de líquids el meló; per a la diabetis la llimona; per tenir més defenses a l'organisme el kiwi o per a les malalties cardiovasculars i degeneratives la magrana. A l'hora de menjar una fruita, Pérez va afirmar que és més recomanable fer-ho entre hores, és a dir, a mig matí o a mitja tarda. Per altra banda, les verdures com l'enciam, les cols o els pebrots també són una font important de calci.

Comenta aquest article