El festival de curtmetratges FEC Cambrils-Reus s'enceta aquest proper dimecres amb les projeccions a Cambrils
D'esquerra a dreta: Silvia Ferran, Empar Pont, Joan Recasens i Christian Inaraja, el passat divendres en la roda de premsa de presentació del festival |
El Festival de Curtmetratges FEC Cambrils-Reus comença a escalfar motors. Aquesta mateixa setmana, entre els dies 24 i 27 de febrer, s'encetaran els actes a Cambrils amb la projecció dels curtmetratges participants en el XIIè Concurs estatal, mentre que el IXè Concurs europeu tindrà lloc a Reus entre els dies 3 i 6 de març. Aquests i altres detalls es van donar a conèixer el passat divendres en la roda de premsa de presentació del festival, realitzada a l'Ajuntament de Cambrils, i que va comptar amb la presència del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils Joan Recasens, la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Reus Empar Pont i els dos directors del festival, Silvia Ferran i Christian Inaraja. En les seves respectives intervencions, ambdós regidors van remarcar la gran consolidació que any rere any té el festival FEC. Un festival, que tal com va subratllar Empar Pont, "és un lligam que uneix dues ciutats de la nostra comarca".
Més de 2.500 curtmetratges rebuts
Per la seva part, una de les directores del festival Silvia Ferran va comentar que enguany s'han rebut més curmetratges que mai. Uns 2.500 curtmetratges procedents d'arreu de l'Estat i de la resta d'Europa. De fet, enguany s'ha obert una nova línia d'inscripció online que ha obert la possibilitat a rebre molts més treballs que en d'altres edicions, segons va apuntar Ferran. El festival FEC Cambrils-Reus, "és un festival que cada vegada està adquirint un major prestigi tant estatal com a nivell europeu. Cada vegada ens coneixen més, ja que el boca a boca funciona molt", va dir Silvia Ferran durant la presentació del festival. Pel que fa a la gran quantitat de curmetratges rebuts, Ferran va apuntar que "això ha permès al comitè de selecció fer una tria molt més acurada". Christian Inaraja també va apuntar que des de fa molts anys, el festival manté una qualitat molt alta, ja que "els millors curts d'Espanya passen per Cambrils, i els millors curts d'Europa passen per Reus".
La vessant educativa del festival
Quant a la part educativa que cada any manté el festival, Silvia Ferran va explicar que edició rere edició es treballa per ampliar aquest públic, des dels més petits amb la realització del taller d'animació "Minicurt", passant per l'Aula de cinema amb sessions adreçada als escolars, el projecte "Trajectes" que enguany ha treballat amb alumnes de l'IES La Mar de la Frau, o el crèdit universitari sobre cinema.
Per altra banda, l'altre director del festival Christian Inaraja també va remarcar que el festival FEC té un fet diferencial que és que es fa a dues ciutats diferents i que, a banda, "es cuiden de manera molt especial els aspectes artístics i culturals. Una de les coses que nosaltres podem oferir és que cada curmetratges sempre ve acompanyat del seu director o d'un representant. Això fa que sempre hi hagi una cara per donar les explicacions. Li dóna caliu i vida, i això funciona i agrada".
Projeccions a Cambrils del 24 al 27
El proper dimecres 24 de febrer tindrà lloc la primera projecció al Cinema Rambla a les 22 hores. La segona i tercera projecció es faran els dies 25 i 26 també a les 22 hores. El dia 25 tindrà lloc al Centre Cultural, a les 19.30 hores, la D.O Films Cambrils, mentre que el divendres 26 a les 12 hores i a les 17 hores es faran dues conferències a càrrec d'Armand Rovira i Daniel Castro. A les 19.30 hores al Centre Cultural es farà la sessió de "Panorama: Kimuac", amb els millors curts del País Basc. El dissabte també es farà la presentació del taller "Minicurts", el "Nice to meet you" i l'entrega de premis del concurs microfilms. Finalment, el dissabte a les 22 hores al Cinema Rambla es farà el lliurament de premis amb la presentació de l'actriu Anna Barrachina.