Paella de coliflor amb sépia i galeres
Ingredients, (per a 3 personas):
Trossegem la coliflor i la passem per aigua ben remullada, la bullim sense coure-la molt, que quedi al dente. Posem a la paella quatre cullerades doli i sofregim una mica les galeres i les reservem, afegim les sépies trossejades i les sofregim fins que es dorin una mica, afegim els alls tendres, el tomàquet ratllat, el pebre dolç, la sal i ho fregim tot junt. Tenir en una altra cassola laigua bullint . Posar la coliflor, afegir els alls tendres, el tomàquet ratllat, el pebre vermell, la sal i seguir fent el fregit. En una altra cassola tenim amb aigua bullint. Posar la coliflor i seguir bullint tot durant 10 minuts tot junt afegint el safrà i larròs, remoure-ho tot sovint. Al principi el foc fort, a mesura que es vagi coent anem baixant el foc al mínim. Quan es vegi que queda poc brou afegir les galeres. Si ens quedem sense brou i larròs encara no està cuit, apaguem el foc i el deixem reposar tapat 10 minuts (amb un paper dalumini o de diari). Servim ben calent.
Que aprofiti!
- 3 sépies petites
- 6 galeres
- 1 coliflor mitjana
- 3 cabeces dalls tendres
- 1 tomàquet
- Pebre dolç roig
- Safrà (colorant)
- Oli doliva Arròs (tres grapats per persona)
- Sal
Trossegem la coliflor i la passem per aigua ben remullada, la bullim sense coure-la molt, que quedi al dente. Posem a la paella quatre cullerades doli i sofregim una mica les galeres i les reservem, afegim les sépies trossejades i les sofregim fins que es dorin una mica, afegim els alls tendres, el tomàquet ratllat, el pebre dolç, la sal i ho fregim tot junt. Tenir en una altra cassola laigua bullint . Posar la coliflor, afegir els alls tendres, el tomàquet ratllat, el pebre vermell, la sal i seguir fent el fregit. En una altra cassola tenim amb aigua bullint. Posar la coliflor i seguir bullint tot durant 10 minuts tot junt afegint el safrà i larròs, remoure-ho tot sovint. Al principi el foc fort, a mesura que es vagi coent anem baixant el foc al mínim. Quan es vegi que queda poc brou afegir les galeres. Si ens quedem sense brou i larròs encara no està cuit, apaguem el foc i el deixem reposar tapat 10 minuts (amb un paper dalumini o de diari). Servim ben calent.
Que aprofiti!