Informació general

Uns 540 alumnes de tots els centres escolars faran la ruta guiada per conèixer la història local al Barri Antic

Per Redacció

Els estudiants escolten atents durant la visita a l'antic Hospital

El passat mes de novembre, alumnes de l'IES Mar de la Frau i del CEIP Joan Ardèvol posaven en marxa, com a prova pilot, l'itinerari guiat 'Memòria de la Pau' pel Barri Antic. Es tracta d'una activitat que finalment podran gaudir els alumnes de tercer d'ESO i cinquè de primària dels tots centres educatius cambrilencs, és a dir, un total de 540 estudiants, així com també l'Escola d'Adults. És aquest últim centre el que aquest matí ha començat la ruta pels carrers i emplaçaments més destacats del nucli.

L
'itinerari s'aturarà a sis punts del Barri Antic: a la plaça d'Espanya es treballaran les guerres carlines; a l'antic Hospital es treballarà la situació de les dones i la situació social del segle XVIII; a la placeta del jueu es parlarà sobre els conflictes del segle XIV; a la plaça del Setge es tractarà el Setge de 1640; a la Torre del Llimó es treballarà sobre els atacs dels pirates dels segles XVI i XVII i al refugi de la Guerra Civil de la plaça de l'Església de Santa Maria es tractarà sobre la Guerra Civil, els refugiats i l'exili que va deixar el conflicte civil de 1936-1939.

Recuperació de la memòria històrica


L'objectiu d'aquesta ruta és fomentar els espais emblemàtics de la Guerra Civil com una forma d'impulsar la cultura de la pau i la recuperació de la memòria històrica.
El regidor del Pla de Barris, Oliver Klein, va comentar el dia de la inauguració que a Cambrils s'ha decidit incloure altres punts destacats del Barri Antic com una forma "d'explicar el passat de la nostra història, ja que no només hi ha hagut guerra durant la Guerra Civil, sinó que en segles passats també hi va haver conflictes, com el tràgic fet del Setge de 1640".

Dates i horaris dels diferents centres educatius

L'Escola d'Adults han iniciat el recorregut aquest matí de 10 a 11.30h, quedant pendents dos grups més que estudien per la tarda. Aquesta tarda, de 15.30 a 17 hores, seguiran els alumnes del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer; els propers dijous, 4 i 11 de març, seguiran els alumnes d'aquest col·legi i en el mateix horari. El dimarts dia 9, de 15.45 a 17.15 hores, els tocarà als estudiants de l'IES Cambrils; i el dilluns 15 de març, des de les 9 i fins les 13 hores i de les 15 a les 17 hores, els del CEIP Joan Ardèvol. Per últim, alumnes de l'IES Cambrils tornaran el dimarts 16 de març de 15.45 a 17.15 hores. 

Comenta aquest article