Cultura

El curtmetratge "Socarrat" del madrileny David Moreno s'endú el primer premi del jurat i del públic del concurs estatal del FEC

Per Redacció

David Moreno director del curtmetratge "Socarrat" rebent el premi de mans de l'alcalde, Robert Benaiges

Aquest passat dissabte 27 de febrer a la nit va tenir lloc al Cinema Rambla de Cambrils l'acte de cloenda del concurs estatal del FEC Cambrils-Reus. La gala, que va comptar amb la presentació de l'actriu Anna Barrachina, va incloure l'entrega dels diferents premis, la projecció dels curts premiats i dos curts convidats fora de competició: "El bache"de Juan Caunedo de Madrid i "Manual práctico del amigo imaginario" de Ciro Altabás de Madrid. L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, juntament amb diferents membres del jurat van ser els encarregats de repartir els premis als guardonats. Com a anècdota, cal destacar que hi va haver un cert desgavell per part de l'actriu Anna Barrachina, a l'hora d'anomenar l'ordre dels diferents curtmetratges premiats.

El curtmetratge "Socarrat", el gran triomfador

Enguany, el palmarès del concurs estatal va quedar de la següent manera: el primer premi del jurat del concurs estatal va recaure en "Socarrat" de David Moreno de Madrid –premiat amb 4.500 euros–; el segon premi del jurat va ser per a "Die Schneider Krankheit" de Javier Chillón de Madrid –premiat amb 2.000 euros–; la primera menció del jurat va ser per al curtmetratge "The way to Macondo" de Chico Pereira de Ciudad Real; la segona menció del jurat va ser per a "¿Qué será de Baby Grace?" d'Armand Rovira de Calvià (Mallorca) i la tercera menció del jurat va ser per al curt "Protopartículas" de Chema García d'Elx. El premi del públic del concurs estatal també va recaure en el curtmetratge "Socarrat", que també va guanyar el primer premi del jurat, i que va convertir-se en el gran triomfador de la nit.

Més de 3.000 persones assisteixen a les projeccions

Des l'organització del festival es fa una valoració molt positiva pel que fa a la participació i acollida del públic en aquesta edició. De fet, es calcula que més de 3.000 espectadors han passat per les diferents sessions de projeccions al Cinema Rambla de Cambrils, entre els dies 24 i 27 de febrer. A més, enguany també s'ha comptat amb la presència a Cambrils de 19 directors i/o productors dels 21 curtmetratges seleccionats. Per altra banda, d'altres activitats paral·leles a les projeccions també han tingut molta participació com la trobada "Nice to meet you", que va tenir lloc el passat dissabte a l'hotel Tryp Port Cambrils, en la que hi van participar unes 200 persones o la cinquena edició del crèdit universitari "M'agraden curts!", organitzat conjuntament amb la Universitat Rovira i Virgili, que va comptar amb la presència d'uns 160 alumnes.

Cal destacar que els quatre primers títols premiats a Cambrils –primer i segon premi i primera i segona menció– passen a formar part dels curts a competició al 9è concurs europeu, que se celebrarà a Reus entre els dies 3 i 6 de març.

Comenta aquest article