Informació general

Aquest curs s'ha duplicat el nombre de corresponsals joves als instituts cambrilencs

Per Redacció

El curs 2009-2010 ha començat amb el doble de corresponsals joves als instituts de Cambrils. La iniciativa, amb una trajectòria de gairebé 10 anys, arriba per primera vegada a tots els instituts i àrees d'influència d'aquest col·lectiu.

L'objectiu d'aquesta figura és la recollir la informació i les inquietuds de joves als centres, distribuir material promocional, acudir a sessions formatives, mantenir les cartelleres d'informació juvenil, col·laborar en activitats organitzades amb el Departament de Joventut de l'Ajuntament i, en general, convertir-se en un canal de comunicació directe entre aquest i els joves cambrilencs.

Enguany, s'ha ampliat el nombre beques passant de 6 a 12

El Departament de Joventut de l'Ajuntament va crear la figura del corresponsal l'any 2001, amb el nomenament de sis joves. Enguany, però, s'ha volgut fer un pas endavant, ampliant el nombre de beques arribant a les dotze.  Cadascun, té adjudicada una corresponsalia, és a dir, una zona concreta del municipi del que es fan responsables i on faciliten i recullen informació, col·laborant amb Joventut. En concret, s'encarreguen de l'IES Cambrils, IES Ramón Berenguer IV, IES Mar de la Frau, del col·legi Vidal i Barraquer, de l'Escola Taller, de l'IES Escola d'Hoteleria i Turisme, de l'Escola Municipal de Música, de la Biblioteca Municipal, dels centres cívics de Les Basses, Vilafortuny i Nou Cambrils i del Centre Cultural i Ocupacional. A banda, també es fan responsables d'arribar a la Sala jove Ka l'Arrib, al Patronat de Turisme, a la seu de RTV Cambrils i a diversos bars i pubs d'oci.

Els joves participants en aquesta iniciativa poden optar a un premi per valor de 400 euros o bé bescanviar-lo per activitats del Carretera i Manta per un valor de 500 euros. Els membres del projecte són joves de 4rt d'ESO, de Batxillerat i de Cicles Formatius, empadronats a Cambrils.

Comenta aquest article