Informació general

La Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola promocionen els seus productes a la Fira Alimentària de Barcelona

Per Raquel Samaniego

Imatge de l'estand que Catalunya, de la mà de Prodeca, té aquests dies a la Fira Alimentària

La Fira Alimentària, inaugurada ahir a Barcelona, tindrà aquests dies representació cambrilenca amb la promoció de productes de primera qualitat. La Confraria de Pescadors i la Cooperativa Agrícola hi són presents en un estand conjunt per mostrar als possibles clients la seva carta de productes, elaborats per l'empresa gastronòmica Sazone & Saltee. Per una banda, els pescadors de Cambrils compten amb la sopa de peix, la crema de galeres i el fumet. Per l'altra, la Cooperativa comercialitza el brou de verdures, la crema de calçots i la crema blanca de verdures. Tots els productes es presenten de manera congelada, i es promocionen sota el paraigües de Prodeca (Proomotora d'Exportacions Catalanes).

La Cooperativa, però, també és present en aquella fira al Salo Olivària, en el que es posen de relleu totes les propietats dels nombrosos olis de Catalunya. El gerent de l'entitat cambrilenca, Lluís Abella, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que "el principal objectiu és promocionar l'oli de Cambrils arreu del món". Segons manifesta, enguany hi haurà increment de producció perquè s'han plantat molts olivers nous, i que per tant, han de "buscar nous clients per poder exportar-ho". "Sabem que tenim un oli de molta qualitat, però hi ha molta competència i és per això que hem d'estar en aquests aparadors mundials", puntualitza.

Productes 100% naturals

La Cooperativa aprofita la Fira Alimentària per llençar al mercat els seus tres productes congelats, elaborats per l'empresa cambrilenca. "Són plats de qualitat molt alta, que els presentem congelats per mantenir les seves propietats intactes. A més, està fet amb matèries primes de la Cooperativa", comenta Abella.

Pel que fa als productes de la Confraria, Jordina Benaiges, que hi treballa, ahir a la fira explicava que "el procés és 100% natural" i que volen oferir "comoditat" a tothom que vulgui provar-ho. Aquests productes de la mar es comercialitzen des de fa un any i mig aproximadament, i Benaiges apuntava que la resposta de la gent de moment és molt bona, "per que hem aconseguit un producte molt bo en quant a sabor i perquè, sobretot, és còmode preparar-ho". A Barcelona, segons deia, busquen comercialitzar aquests plats "més enllà de Catalunya i Espanya".

La Confraria de Cambrils va fer ahir la primera de les presentacions gastronòmiques que es tenen programades a l'estand de la gastronomia catalana. Ho va fer de la mà d'Àngel Pérez, impulsor de Sazone & Saltee. El plat a elaborar i que després van tastar tots els presents va ser la crema de galeres, una de les espècies de la mar més característiques de Cambrils. Una estona després, el protagonista va ser l'arròs amb Denominació d'Origen Protegida del Delta de l'Ebre, aquest elaborat amb el fumet de peix cambrilenc.

"Anar més enllà en el desenvolupament del producte gastronòmic"

La directora del Patronat de Turisme de Cambrils, Amèlia Rico, i la regidora de Turisme de l'Ajuntament, Ana López, també van assistir a la fira per recolzar als productors cambrilencs. El Patronat, segons va dir la regidora, "recolza aquestes iniciatives que van més enllà del que és el producte gastronòmic. Nosaltres tenim una restauració molt desenvolupada, però també cal que hi hagi iniciatives com aquestes per fomentar els productes de la terra i el mar".

Comenta aquest article