Informació general

Es condicionen les platges cambrilenques abans de l'arribada dels turistes per Setmana Santa

Per Redacció

Els serveis de neteja van treballar ahir i ho estan fent també avui a la platja del Regueral

Les platges de Cambrils ja s'estan posant a punt per iniciar la temporada turística amb bona cara. Des del passat 22 de febrer i fins el proper 27 de març, s'estan portant a terme els treballs de neteja i condicionament de totes les platges cambrilenques, tot i que cadascuna d'elles amb un tractament diferent segons l'afluència d'usuaris. Passaran per aquest arranjament les platges del Regueral, la Riera, Horta de Santa Maria, la Llosa, el Dorado, del Cavet, l’Esquirol, Vilafortuny, l'Ardiaca i Cap de Sant Pere.

L'actuació mínima que faran a totes les platges és l'anivellament de la sorra, la passada amb la refinadora, i la recollida de residus de forma manual. Les platges que comptaran amb aquesta adequació són la de la Llosa (davant l'Escola d'Hoteleria i Turisme), la del Cavet, la de l'Ardiaca i la de Cap de Sant Pere. Pel que fa a aquesta última, no es pot arranjar mecànicament per manca de sorra.

Arranjament "correcte" en diverses platges

N'hi ha d'altres platges que, segons indiquen els tècnics de l'Ajuntament, es faran diferents actuacions perquè quedin "correctament per aquesta època". A la platja de la Riera es retiraran totes les pedres, s'anivellarà la sorra, es netejarà amb despedregadora i s'obrirà el canal final de la Riera d'Alforja. Pel que fa a la de l'Horta de Santa Maria, s'anivellarà la duna frontal a l'aigua, també a la zona golf de Sant Jordi, i es retiraran les pedres de la zona mitja fins l'espigó. A la platja de l'Esquirol, ja a la zona de llevant, s'arranjarà la duna davant de l'escola de vela creant un únic perfil per poder fer neteja de la zona amb la màquina de porgar. I pel que fa a la de Vilafortuny, es desmuntaran tots els amuntegaments de sorra de protecció, s'anivellarà la duna frontal a l'aigua en les zones de davant dels hotels, es netejarà amb maquinària tots els laterals del mur del passeig i s'adequaran totes les sortides de pluvials fins l'aigua.

Platges que quedaran "com a l'estiu"

Després d'aquest procés de neteja i condicionament de platges, hi ha un parell que quedaran "com a l'estiu", segons l'Ajuntament, que són la del Regueral i la del Dorado. La primera d'elles es va netejar ahir i encara hi continuen treballant avui, per portar a terme diferents treballs d'adequació. En aquesta platja s'anivellarà el terreny amb l'aportació de sorres a les zones fondes on s'entolla l'aigua, i també s'anivellarà la duna frontal a l'aigua. A més, es traurà la sorra que enterra la passarel·la de formigó i si es detecta que alguna peça està deteriorada, es retirarà. S'arranjarà tot el lateral de les grades, amb arrencada i retirada de les herbes; es regarà la rampa del final de la platja per tal de poder transitar amb la maquinària; es netejarà amb anivelladora i amb la màquina de porgar; i durant aquesta setmana es veurà com queda la compactació de la sorra i, si cal, es farà una llaurada. La platja del Dorado també volen que quedi com a l'estiu, i a més de totes les actuacions que es fan a les diverses platges, allí es retiraran les pedres del lateral del barranc d'en Gené.

Per últim, pel que fa als barrancs que desemboquen a les platges, també s'obriran i es desguassaran. Aquest és el cas del barranc del Regueral, que acaba a la platja que porta el mateix nom; i el barranc de la Verge del Camí, que desemboca a la platja de l'Horta de Santa Maria.

Comenta aquest article