Concurs

Pastís Dumbo de xocolata i maduixa

Ingredients:
  • Mousse de Maduixa
  • Mousse de xocolata
  • Pasta de cigarrets
  • Bescuit genovès
  • Colorants
  • Maduixes
  • Xocolata blanc
  • Xocolata negra
  • Rodes de regalèssia vermella 
  • Regalèssia amb tubs farcits de nata
Per la pasta de cigarrets:
  • 10 gr. de mantega pomada
  • 10 gr. de sucre glass
  • 10 gr. de clara
  • 10 gr. de farina
Batre la mantega pomada amb el sucre, las clares i la farina, afegir unes gotes de colorant vermell i amb l’ajuda d’una mànega pastissera dibuixar els cors sobre un paper sulfuritzat la mida de la safata del forn. Refredar-ho.

Pel bescuit genovès:
  • 3 ous
  • 100 gr. de sucre
  • 100 gr. de farina tamisada
Muntar el ous amb el sucre fins qe blanquegin i afegir suaument la farina. Posar la mescla sobre el paper on hem dibuixat els cors i coure-ho uns 10 minuts a 200 graus.

Per la mousse de xocolata:
  • 3 ous
  • 400 ml. de nata
  • 65 gr. d’aigua
  • 65 gr. de sucre
  • 200 gr. de xocolata de cobertura
  • 2 fulls de gelatina o 1/3 de sobre de gelatina neutra
Remullar la gelatina amb aigua freda. Muntar les clares. Reservem. Semimuntar la nata i reservar. Fer un almívar, introduim l’aigua amb el sucre durant 5 minuts i ho afegim als rovells, afegim també la cobertura i quan estigui tot ben homogeni afegim la gelatina. Ho deixem refredar a temperatura ambient i afegin la nata semimuntada. Posteriorment incorporem les clares muntades poc a poca amb l’ajuda d’una llengua o espàtula.

Per la mousse de maduixa:
  • 3/4 de quilo de maduixes + les que necessitem per decorar
  • 150 gr. de sucre
  • 400 ml. de nata
  • 3 fulles de gelatina
  • 3 clares
Rentar, assecar i treure la part verda de les maduixes i les partim a quarts, les posem en un bol i afegim sucre per sobre i una cullerada de suc de llimona. Triturem les maduixes amb el sucre fins a obtenir una crema que colem per que quedi més suau. Posem la gelatina en remull uns minuts fins que s’estovin (les disoldrem amb 4 cullerades de llet calenta per a que es desfacin) Semimuntem la nata (si pot posar dues cullerades de sucre glass però aleshores treieu-ne una mica al sucre de les maduixes) Muntem les clares a punt de neu amb unes gotes de llimona i reservem. Afegim la gelatina que tenim desfeta en llet al purè de maduixes i barregem bé. Afegim 1/3 de la nata i 1/3 de les clares sense por fins que quedi ben incorporat . Tornem a afegir una mica més de nata i les clares però ara barregem suaument de baix a dalt per a que no baixi la crema. Ho repetim fins que tinguem tota la nata i les clares incorporades.

Muntatge:

  
Cristina Filgueiras Brunel

1.
Tallem un cercle una mica més petit de la mida del motllo i el posem de base, el suquem amb una mica de suc de taronja, almívar o mandarina.

2. Tallem unes tires per col·locar-les als laterals del motllo de manera que es vegin els cors per fora.

3. Posem la mousse que vulguem fins la meitat del motllo, jo vaig posar primer el de xocolata, ho deixem refredar al congelador uns 30 minuts i després ho acabem d’omplir amb el de maduixa.

4. Ho decorem com vulguem, jo vaig dibuixar un Dumbo amb xocolata tenyida. Es col·loca el dibuix que vulguem imprès entre làmines de plàstic i anem repassant-lo amb la xocolata negra. Després ho anem pintant amb les xocolates tenyides. Ho deixem refredar completament i el col·loquem sobre el pastís engantxant-lo amb una mica de mousse de maduixes.

5. Decorar les vores del pastís amb regalèssia farcida de nata tallades a rodanxetes petites.

6. Fer uns ratolins amb maduixes, xocolata negra pels ulls i nas i blanca per les orelles i regalèssia vermella per la cua.

Comenta aquest article