El cambrilenc Toni Calderón queda tercer en la Ultra Trail Serra de la Tramuntana a Mallorca

L'atleta cambrilenc Toni Calderón al podi

L'atleta cambrilenc Toni Calderón va quedar en tercera posició en la segona edició de la cursa Ultra Trail Serra de la Tramuntana (Mallorca) el passat divendres 9 d'abril. Toni Calderón va recórrer els 103 quilòmetres de la prova, entre Pollença i Andratx, amb un temps màxim de 24 hores. El mallorquí Miquel Capó, en primera posició, i el barceloní Xavi Mansó, en segona posició, van completar el podi de la cursa.

El tret de sortida va ser el passat divendres des de Pollença, on des d'un bon principi Toni Calderón va posar-se al capdavant de la cursa juntament amb dos corredors més. Durant bona part de la nit i a l'arribar a la població de Valldemossa al quilòmetre 60, els tres corredors capdavanters portaven una diferència de trenta minuts aproximadament sobre el quart i el cinquè corredor. Un cop passada la població d'Esporles i a falta de trenta quilòmetres per a finalitzar la prova, una distracció o un error en la senyalització del recorregut va desorientar els tres corredors capdavanters, entre ells el cambrilenc, els quals van perdre més de 30 minuts.

Finalment, al sortir des de l'últim punt d'avituallament de la població d'Estellencs, Toni Calderón i Miquel Capó van córrer juntament amb en Xavi Mansó, el qual anava en quarta posició i van realitzar els últims quinze quilòmetres junts. Els tres atletes van arribar junts a la població d'Andratx després d'haver recorregut un total de 103 quilòmetres amb un temps total de 13h 52' 32" i entrant el cambrilenc Toni Calderón en tercera posició amb el mateix temps que el primer i segon classificat el mallorquí Miquel Capo i barceloní Xavi Mansó respectivament.