Informació general

CiU, ERC i ICV protagonitzen un animat debat polític sobre el referèndum sobiranista del 25 d'abril

Per Redacció

Joan Llaveria ( CiU), Hortènsia Grau ( ICV ), Joaquim Gallés ( ERC ) i Lluís Rovira, moderador de l'acte, en un moment del debat polític al cinema Rambla

Ahir va ser el torn de conèixer el parer dels partits polítics locals al voltant de la consulta sobre la independència de Catalunya que se celebrarà a Cambrils el proper 25 d'abril. D'entrada, dos partits, el PSC i el PP, van declinar la invitació de Cambrils Decideix a participar al debat i van preferir no participar-hi. Els altres quatre partits amb representació al consistori van confirmar l'assistència tot i que a l'hora del debat ni el representant que havia assignat la PLIC ni ningú d'aquest partit va comparèixer a la cita.
Així doncs, Joan Llaveria com a representant de CiU, Joaquim Gallés per ERC i Hortènsia Grau en representació d'ICV van protagonitzar el debat al que van assistir una vuitantena de persones.

A favor de la consulta

Els tres partits presents al debat es van mostrar clarament a favor del referèndum tot i que la representant d'ICV va matisar que, pel que fa al contingut de la pregunta, considera que s'haurien de contemplar altres opcions de futur, entre elles el federalisme, "al nostre partit hi ha la corrent federalista i la corrent sobiranista", va comentar Hortènsia Grau.
Als tres ponents se'ls va preguntar per la possible incidència dels resultats de les consultes en les properes eleccions al Parlament de Catalunya i és aquí on es va animar el debat sortint a escena l'actuació que està fent el Tribunal Constitucional amb l'Estatut. La darrera pregunta als ponents va anar en el sentit de si creien que en un futur més o menys immediat s'aconseguiria la independència de Catalunya. La resposta dels ponents va donar peu a obrir el debat entre els assistents a l'acte. Hi ha el desig i el convenciment de que la independència és possible tot i que per Joan Llaveria, representant de CiU, veu molt difícil modificar la Constitució, "la gent de la meva generació no ho veurem", va dir. Per contra, Joaquim Gallés, d'ERC, mostrava el seu convenciment de que la independència era possible. En aquest mateix sentit es van pronunciar les diferents intervencions del públic present en aquest acte.

Pel·lícula i bicicletada

Els actes de campanya pel referèndum del 25 d'abril continuen aquest cap de setmana. Avui divendres, a les 10 de la nit, al local del carrer de Pompeu Fabra, 6, es projectarà la pel·lícula documental Rock & Cat.
El proper diumenge 18 d'abril a partir de les 10 del matí s'iniciarà una bicicletada popular per diferents carrers de Cambrils. Després de fer el recorregut en bici hi haurà esmorzar, xocolata amb coca, al preu simbòlic d'1 euro. El lloc de concentració és el pàrquing del parc del Pescador.

Dilluns, cassolada

El proper dilluns, a les 8 del vespre, es farà una cassolada-cercavila que anirà des de la plaça d'Espanya fins el local de campanya del carrer de Pompeu Fabra. Està oberta a tothom i només cal portar la cassola i el cullerot per a picar.
A continuació, dins el local de campanya es farà una mostra músico-artística. Amb la música composada pel cambrilenc Xavier Bordera i amb el guiatge de l'artista local Dolo Ruiz, es pintarà un mural en el que hi pot participar tothom i que tindrà com a eix argumental "Cambrils dóna la seva opinió".


Comenta aquest article