Informació general

El referèndum d'aquest diumenge a Cambrils tindrà observadors internacionals provinents de Sicília i el País Basc

Per Redacció

Pancarta per la consulta sobiranista col·locada al pont de la via fèrria

La consulta sobiranista del proper diumenge 25 d'abril comptarà amb la presència de diferents observadors internacionals, tal i com ja ha succeït en les anteriors tongades. Per a la comarca del Baix Camp s'ha confirmat la presència de diferents representants provinents del País Basc, de Còrsega i de Sardenya. A Cambrils hi seran presents, en diferents moments del dia, Giancarlo Alagna, metge i president de l'Associació Cultural Sicília-Catalunya; Pipo Sciano, escriptor i secretari del FNS de Sicília; Txema Urrutia, regidor d'EA d'Amurrio i Aitziar Eroa, regidor d'EA de Zukarrita. De manera itinerant per la nostra zona també hi seran Gerard Romiti, representant a la Comissió Europea del Consell Econòmic i Social de l'Assemblea de Còrsega; Rafa Larreina, de l'executiva nacional d'EA; Jean Guy Talamoni, cap del grup parlamentari de Corsica Libera; Txelui Moreno, portaveu de l'Esquerra Abertzale i Gavino Sale, diputat d'IRS de Sardenya.
A banda, cal recordar que a Cambrils hi haurà representants de l'aragonès Bloque Independentista de Cuchas ( BIC), que seran presents durant tota la jornada a les diferents seus electorals.

La Coordinadora Nacional ha anunciat que hi haurà 50 observadors internacionals a Catalunya diumenge que ve. Entre aquests també hi haurà Eric Defoort, president del partit polític europeu ALE --Aliança Lliure Europea, al grup de la qual a l'eurocambra participen ERC, EA i Aralar--, i el de l'encarregat de les relacions entre el govern de Puerto Rico i el dels Estats Units, Edgardo Vázquez. Es dóna la circumstància que va dirigir la campanya electoral del Partit Demòcrata a Puerto Rico del ja president Barack Obama. També hi haurà una nodrida representació de dirigents polítics de partits que defensen la independència de Flandes (Bèlgica), Còrsega (França) i Escòcia (el Regne Unit).

10 municipis del Baix Camp fan la consulta

Aquest diumenge 25 d'abril es farà el referèndum a 211 municipis de Catalunya. En total més d'1.200.000 catalans podran votar en aquesta tercera onada de consultes i s'haurà arribat a fer el referèndum a més de 450 municipis catalans.
A la comarca del Baix Camp, a part de Cambrils, es farà el referèndum aquest diumenge 25 d'abril a Reus, Riudoms, Botarell, Castellvell del Camp, Colldejou, la Selva del Camp, les Borges del Camp, Arbolí i l'Argentera.
Pel que fa a l'Alt Camp, faran la consulta Valls i el Pla de Santa Maria i al Tarragonès, Altafulla, Torredembarra, Vila-seca, el Morell i la Secuita.

Comenta aquest article