Cultura

L’Associació Cultural de Vilafortuny celebra les seves VI Jornades Culturals amb el II Banquet Literari com a plat fort

Per Redacció

Carme Serra, a l'esquerra, va ser la presidenta del jurat del concurs literari; els participants van ser Julio Lima, Montserrat Carrión, Pilar Gonzalvo i Anie Blay. (Foto cedida per Francesc Hospital)

Tots els actes programats en aquestes VI Jornades Culturals de Vilafortuny es van dur a terme amb gran afluència de públic, com per exemple durant la Diada de Sant Jordi, que es van vendre llibres i roses solidàries en benefici de la Fundació 'El sueño de la Campana'; o la celebració del II Banquet Literari al Castell de Vilafortuny, omplint de gom a gom la sala condicionada per l’esdeveniment. Aquest acte de divendres al vespre, un dels més destacats del programa, va ser presentat per Rosa M. Fusté i Ramón García Mateos. El Banquet Literari va començar amb la lectura del veredicte del concurs del conte infantil. La guanyadora va ser Montserrat Carrión, que va poder llegir el seu relat 'Caracolito y el viaje intergaláctico' en públic. Posteriorment, van seguir llegint diferents lectures els poetes Robert Benaiges, Alfredo Gavín i Juan López-Carrillo.

La degustació gastronòmica va estar acompanyada de lectures d’escriptors de renom com Miquel Martí i Pol, Pablo Neruda o Manuel Vázquez Montalbán, entre d’altres. Els presentadors Rosa M. i Ramón llegien el text per donar pas a les diferents especialitats culinàries, acompanyades cada una pel seu corresponent vi. El plat final d’aquest banquet va ser l’actuació del cantautor de música tradicional Adolfo Osta, que ens va delectar amb romanços i cançons de la mediterrània aconseguint emocionar a un públic entregat a la seva veu.

Inauguració de l'exposició de Txema Berruga

El dissabte 24 d’abril, al Centre Cívic de Vilafortuny, es va inaugurar l’exposició del caricaturista Txema Berruga, presentada pel regidor de Cultura, Joan Recasens. Berruga barreja el seu talent amb un particular sentit d’humor. En el seu currículum consten diferents exposicions, sobre tot a la ciutat de Barcelona. L'exposició estarà disponible al públic fins aquest divendres dia 30 al Centre Cívic.

Tots els actes de les VI Jornades Culturals ha portat a Vilafortuny una àmplia mostra de personatges d’actualitat que pertanyen al món del cinema, de la literatura, de la política, dels esports i de la música, entre d’altres. Els representants de l'Associació Cultural de Vilafortuny es mostren molt satisfets i valoren "molt positivament" el resultat final dels actes organitzats.

La regidora Ana López, el caricaturista Txema Berruga, el regidor Joan Recasens, i la presidenta de l'associació cultural de Vilafortuny, Encarna Moreno; durant la presentació de l'exposició

Comenta aquest article