Concurs

Pollastre amb escamarlans (mar i muntanya)

Ingredients per a 4 persones:
  • 1 pollastre d'1,200 Kg. aproximadament
  • 12 escamarlans
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets grossos madurs
  • 2 alls
  • 1 copa de conyac
  • 1/2 litre de caldo de carn
  • oli
  • sal
  • unes fulles d'estragó o alfàbrega
  • pebre mòlt
Preparació (temps: 1h.10m):

Primer de tot prepararem un sofregit amb una mica d'oli, els alls i la ceba tallada, la polpa dels tomàquets i una mica de sal, fins que quedi ben fregit. A part haurem trossejat el pollastre el qual, una vegada salpebrat, posarem a fregir en una cassola en oli. Quan estigui dorat per tots costats baixarem el foc, hi afegirem l'herba escollida i els escamarlans, donarem un parell de voltes a tot plegat i, finalment, tirarem la copeta de conyac pel damunt, flamejant-ho (és a dir, calant-hi foc) fins que s'acabi l'alcohol del licor.

Aquest serà el moment d'adjuntar el sofregit i el 1/2 litre de caldo amb el pollastre i els escamarlans. Deixarem que faci xup xup fins que s’exhaureixi pràcticament la salsa, rectificant la sal cinc minuts abans d'acabar la cocció.

Comenta aquest article