Societat

Intensa activitat gegantera de Tota l'Endenga de cara a la 10a trobada gegantera de Cambrils

Per Redacció

Els gegants cambrilencs en el recorregut de la trobada gegantera dels Pallaresos

Tota l'Endenga ha viscut, el 15 i 16 de maig, un cap de setmana d'intensa activitat gegantera. El passat dissabte 15 de maig a la tarda, l'Ermengol, la Magdalena, el Cabo Quiñones, els nanos i els grallers participaven en la 7a trobada gegantera dels Pallaresos juntament amb 10 colles geganteres més vingudes, la majoria, de la demarcació de Barcelona així com una provinent de la localitat aragonesa de Gallur.

L'endemà al matí, la colla gegantera cambrilenca participava en la 15a trobada gegantera de Montblanc, celebrada dins les festes de Sant Maties. La trobada, a la que hi van participar 22 colles geganteres, va fer un recorregut força vistós pel traçat medieval de Montblanc, passant fins i tot per un portal de la muralla. En aquesta trobada hi havia, com a convidats especials, els gegants i xirimiers de Mallorca. El fi de festa es va fer a la plaça de Sant Francesc, on van es van fer un seguit d'actuacions així com la ballada final de totes les colles geganteres.

Aquestes trobades, així com les que ja es van fer l'any passat i les que es faran aquest proper estiu, s'emmarquen en les tasques d'intercanvi de la colla gegantera Tota l'Endenga de cara a la 10a trobada gegantera de Cambrils que es farà el proper 11 de setembre i que, enguany, tindrà un caràcter especial donada l'efemèride que se celebra.

Els gegants i nanos de Tota l'Endenga entrant a la plaça Major de Montblanc, el passat diumenge al matí

Comenta aquest article