L'oposició denuncia que el govern pressiona als agents policials perquè posin més multes i sancions
D'esquerra a dreta: Carme Cros del PP, Mercè Dalmau de CiU i Xavier Martí de la PLIC, ahir al matí en roda de premsa |
Un total de 900.000 euros és el que l'equip de govern ha pressupostat cada any des de 2008 en matèria de multes, afegint 450.000 en sancions administratives i 711.000 euros per ingressos procedents de la societat Aparcam, amb la recaptació del servei de grua i zones blaves, entre d'altres. Tot i així, des del principi del mandat no s'ha arribat mai a recaptar aquestes xifres, quedant-se per sobre dels 500.000 euros anuals. Aquestes dades són les que ahir va donar a conèixer l'oposició cambrilenca CiU, PP i la PLIC per denunciar públicament que l'equip de govern "exigeix als agents policials que compleixin amb un nombre de multes determinat per recaptar diners i poder arribar així al total que tenen pressupostat". La regidora del PP, Carme Cros, va apuntar que els policies reben "ordres directes", motiu pel qual "se senten pressionats perquè posin aquestes sancions". Cros afegia que de tot això "se n'està adonant la ciutadania de Cambrils que veuen com contínuament són sancionats i que els agents no són gens permissius". Un exemple d'aquest fet és la creació de diferents grups a la xarxa social Facebook, com pot ser l'anomenat "Farts del ànim recaptatori de la Policia de Cambrils".
Es dóna la particularitat, com apuntava la regidora convergent, Mercè Dalmau, que en el darrer pressupost aprovat per Aparcam, es constatava que s'havien de retirar un mínim de 2.500 vehicles a l'any per poder assolir els ingressos marcats. "Aquests pressupostos no s'ajusten a la realitat, així que patim un desfasament. Anys enrere aquesta diferència s'anava sufragant amb el romanent líquid de tresoreria, però ara com que no hi ha diners, l'alcalde ha hagut de concertar una pòlissa de crèdit de 10 milions d'euros", deia Dalmau.
Per tot plegat, l'oposició continua reclamant la dimissió de la regidora de Seguretat Ciutadana, Laura Forcadell, "per la seva incapacitat d'estar al capdavant de la regidoria", o si més no, que l'alcalde Robert Benaiges, "com a màxim responsable del govern, que la destitueixi".
Reorganització de la plantilla de la Policia
El portaveu de la PLIC, Xavier Martí, va posar sobre la taula dos acords de governs presos el passat 2009 en el que s'ordenava la reorganització de la plantilla de la Policia Local, més concretament els torns de nit, i que afectaven a un total de 12 agents. "Abans els torns de nit eren pactats i es feien de manera voluntària si hi havia agents que estaven disposats a fer-los. Però amb aquestes ordres es reorganitzen de tal manera que no hi ha una negociació, i hem de pensar que per fer el torn de nit s'ha d'estar més preparat", comentava. Martí, a més, tornava a demanar explicacions al govern i "transparència".
Curs de formació "vinculat al PSC"
L'any passat, també durant la primavera, l'oposició va denunciar que el govern havia contractat un curs de formació policial a una empresa que estava "vinculada al PSC". La setmana passada, Robert Benaiges assegurava no saber qui eren els professors contractats ni si pertanyien o no al partit socialista. Mercè Dalmau va voler ahir recordar-li que "nou dels dotze professors estaven vinculats directament amb el PSC". A més, afegia que a través d'un decret, l'alcalde va obligar a tots els agents a assistir-hi fora de l'horari laboral. Aquest fet va ser denunciat al Jutjat de Tarragona, que finalment va donar la raó als agents.