Informació general

Desmantellen dos centres de fabricació de material audiovisual falsificat que es distribuïa per la Costa Daurada

Per Redacció

Tot el material decomissat ahir per Mossos i la Guàrdia Urbana de Reus

Un operatiu conjunt entre els Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Reus va permetre ahir donar un cop policial a la fabricació i distribució de còpies il·legals de CD’s i DVD’s a tota la costa tarragonina. La investigació es va iniciar fa unes setmanes arran de diverses informacions recollides pels cossos policials sobre la possibilitat que en un habitatge proper a la Riera Miró i un altre a la zona de Pere el Cerimoniós, es produïen grans quantitats de material audiovisual falsificat. Els investigadors sospitaven que aquest material es produïa a gran escala i es distribuïa a venedors al detall, coneguts com a “motxil·lers” que, al seu torn, el venien a diferents indrets de la Costa Daurada.

Aquest extrem es va poder comprovar en un dispositiu especial engegat per ambdós cossos policials i que es va donar per culminat ahir, amb dues entrades i escorcolls simultànies als dos habitatges, situats als carrers Sant Roc i Antoni Fabra, on van acabar detingudes sis persones. Els arrestats són Abdoul Akhatt N, veí de Reus de 31 anys; Magat S, veïna de Reus de 30 anys; Gora K, veí de Reus de 35 anys; Mamadou Mbengue S, veí de Reus de 27 anys; Gueye MF, veí de Reus de 27 anys; i Ndiaye AS, veí de Reus de 33 anys.

Més de 20.800 còpies i sis "torradores"

Els agents van decomissar més de 20.800 còpies de CD’s i DVD’s, així com sis “torradores” (torres de gravació múltiple), un ordinador, impressores, una fotocopiadora i material de papereria. Les còpies il·legals intervingudes podrien tenir un valor superior als 300.000 euros. Amb els dos escorcolls es van poder provar les sospites que els detinguts copiaven grans quantitats de material audiovisual i el preparaven per a la seva posterior distribució, fabricant també les caràtules i els plàstics protectors.

També es van trobar més de 2.900 euros fraccionats, suposadament provinents de la venda de CD’s i DVD’s als “motxil·lers”. Es dóna el cas que un dels detinguts d’ahir, Abdoul Akhatt N, estaria relacionat amb dos punts més de producció de material audiovisual desmantellats, també per Mossos i Guàrdia Urbana, el mes de març de l’any passat. En aquella ocasió, és van decomissar 19.000 còpies il·legals. Tots sis detinguts passaran demà a disposició del jutjat d’Instrucció número 2 de Reus, en funcions de guàrdia, acusats d’un delicte contra la propietat intel·lectual.

Els detinguts utilitzaven sis torres de gravació múltiple, entre altre material informàtic

Comenta aquest article