Mandonguilles de bacallà amb pèsols
Ingredients (aproximats):
Si el bacallà no us ve preparat, el piqueu. En un bol barregeu el bacallà, all i julivert picat (jo ja tenia el julivert incorporat), el pa ratllat, un ou batut, un polsim de nou moscada, un polsim de pebre i una mica de sal si fes falta, que probablement no. Ho barregem bé i fem boletes. Les enfarinem i cap a fregim en oli doliva. Quan estiguin ben rosses les traiem i les reservem sobre paper absorbent. Mentrestant en una olla (cassola de fang, alternativa) hi tenia la ceba ben picada i sofregint-se ben lentament. Hi he posat les mandonguilles, els pèsols (prèviament desgranats -del pes que poso al llistat dingredients en devien quedar uns 300-400 grams, imagino-), un vas de vi blanc i aigua fins just cobrir per sobre dels pèsols. A bullir, i que vagi fent xup xup lentament, 20 minuts. Després afegim les avellanes torrades, picades i ho deixem 10 minutets més. I el plat ja estarà a punt.
- 400 grams de bacallà dessalat
- Julivert, all (2 dents)
- 50 grams de pa ratllat
- 1 ou
- Sal, pebre, nou moscada
- Farina
- 1 ceba ben formosa
- 1′250 kg pèsols sense desgranar
- 1 rajolí de vi ranci
- 1 vas de vi blanc
- 70 grams avellanes torrades
Si el bacallà no us ve preparat, el piqueu. En un bol barregeu el bacallà, all i julivert picat (jo ja tenia el julivert incorporat), el pa ratllat, un ou batut, un polsim de nou moscada, un polsim de pebre i una mica de sal si fes falta, que probablement no. Ho barregem bé i fem boletes. Les enfarinem i cap a fregim en oli doliva. Quan estiguin ben rosses les traiem i les reservem sobre paper absorbent. Mentrestant en una olla (cassola de fang, alternativa) hi tenia la ceba ben picada i sofregint-se ben lentament. Hi he posat les mandonguilles, els pèsols (prèviament desgranats -del pes que poso al llistat dingredients en devien quedar uns 300-400 grams, imagino-), un vas de vi blanc i aigua fins just cobrir per sobre dels pèsols. A bullir, i que vagi fent xup xup lentament, 20 minuts. Després afegim les avellanes torrades, picades i ho deixem 10 minutets més. I el plat ja estarà a punt.