Cultura

“Cambrils. La mar, la terra, la taula”, un llibre sobre la gastronomia cambrilenca

Per Franc Prats




Presentació de “Cambrils. La mar, la terra, la taula” al Centre Cultural
El 16 de desembre, la sala d’actes del Centre Cultural va acollir la presentació del llibre de gastronomia Cambrils. La mar, la terra, la taula encarregat per l’Ajuntament de Cambrils i editat per Arola Editors. El llibre, amb una edició de gran qualitat, amb fotografies en color i en edició trilingüe (català, castellà i anglès), és un repàs a la tradició gastronòmica de Cambrils i s’hi recullen receptes de restauradors cambrilencs; a més, compta amb el pròleg de Ferran Adrià. En l’elaboració del llibre hi van intervenir Enric Alfonso, que va tenir cura de la redacció del llibre, i Rafael López-Monné i Xabier Mendiola, autors de les fotografies de Cambrils, el primer, i dels plats, el segon. Amb aquest llibre l’editorial enceta la col·lecció “+Que Cuina”. L’Ajuntament n’ha adquirit 2.000 exemplars com a regal institucional i també es podran trobar a les llibreries de Cambrils.

La presentació

La presentació, presidida per Robert Benaiges –alcalde de Cambrils–, va comptar amb la presència d’Enric Alfonso, Anna López –regidora de Turisme–, Alfred Arola –l’editor– i Rafael López-Monné. Alfred Arola, en el seu parlament, va manifestar la seva satisfacció pel fet d’haver tingut total llibertat a l’hora de confeccionar el llibre, que “pretén captar l’essència de la gastronomia de Cambrils”. Rafael López-Monné, en el seu torn, va voler agrair “a la gent del Patronat de Turisme la seva col·laboració i amabilitat” per haver-li facilitat la feina a l’hora d’empresonar amb la seva càmera els racons de Cambrils. Finalment, Robert Benaiges va explicar com havia nascut el projecte i va advertir que “no es tractava de fer un llibre de receptes dels cuiners de Cambrils amb molta projecció”, dels quals se sent orgullós pel fet “d’haver superat els personalismes per tal de projectar el nom de Cambrils en el món gastronòmic”.

Comenta aquest article