Cultura

El seguici popular pels carrers del port centrarà demà la diada festiva de Sant Pere

Per Redacció

El seguici popular al seu pas per la plaça de Catalunya, el passat 29 de juny de 2009

Al llarg d'aquest passat cap de setmana s'han succeït els diferents actes lúdics i populars a l'entorn de la Festa Major de Sant Pere. El dijous 24 a la nit al pàrquing del Parc del Pescador, nit de rumba catalana amb Dijous Paella; el divendres a la nit al mateix escenari, va ser nit de blues i de música negra amb la Big Yuyu & The hot nite Band-blues, mentre que el dissabte a la mitjanit la platja del Regueral es va omplir de gent en el concert Jove de Sant Pere. Aquest va comptar amb l'actuació de tres orquestres de versions: The Covers Band, Moby Dick i Dj, les quals van animar la gent fins ben entrada la matinada. D'altra banda, ahir a la nit, novament al pàrquing del Parc del Pescador va tenir lloc una revetlla amb l'Orquestra Mitjanit, la qual va animar un públic de totes les edats amb una música molt animada i variada.

Propers actes de Sant Pere

Seguint amb el programa festiu de la Festa Major de Sant Pere 2010, avui mateix tindran lloc més actes. Durant tota la tarda, de les 18 a les 20 hores, estarà instal·lat a la façana marítima del port el Mercat del Mar. A banda, de poder passejar i comprar per les parades del mercat, els Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils també organitzaran diferents sortides en llagut i tallers pels més petits. A banda d'això, a partir de les 23 hores al pàrquing del Parc del Pescador, tindrà lloc la revetlla de Sant Pere amb l'Orquestra Musicalia.

Demà dimarts 29 de juny, diada de Sant Pere, seguirà el programa amb tot un seguit d'activitats de caire més popular. A partir de les 11 del matí, des de la plaça de Mossèn Joan Batalla s'iniciarà el seguici popular pels carrers del port amb la participació del Ball de Diables Els Cagarrieres, el grup de timbalers Cop de Cap, la Colla Gegantera Tota l'Endenga i el seu grup de grallers, el Ball de Bastons de Cambrils i el grup de vent Crescendo de l'Escola Municipal de Música de Cambrils. A les 12 hores se celebrarà la missa major a l'església de Sant Pere i a la sortida d'aquesta es farà una ballada amb tots els elements festius.
A la tarda, a partir de les 17 hores al Parc del Pescador, es farà una recreació de les cucanyes tradicionals de Sant Pere, a càrrec dels membres de l'Agrupament Escolta Gent de Mar i cap a dos quarts de set de la tarda seguirà la festa amb una animació infantil amb el grup cambrilenc Patim-Patum.

Per tancar la jornada de Sant Pere, a les 22 hores al pàrquing del Parc del Pescador, hi haurà una actuació d'havaneres amb el grup Els Pescadors de l'Escala.

Un moment del concert de rumba catalana amb Dijous Paella, el passat dijous 24 a la nit al pàrquing del Parc del Pescador

Comenta aquest article