Informació general

Els grups municipals PSC, CiU, ERC i ICV signen un comunicat de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut

Per Redacció

Els grups municipals PSC, CiU, ERC i ICV de l'Ajuntament de Cambrils van emetre ahir un comunicat de rebuig vers la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut d'autonomia de Catalunya, emesa el passat 28 de juny.

Aquest comunicat conjunt manifesta que, "aquesta sentència declara inconstitucionals un conjunt d'articles i en reinterpreta d'altres, la qual cosa suposa una retallada important i una vulneració de les voluntats del Parlament de Catalunya, les Corts i el poble català, que va referendar el text el 18 de juny de 2006". El text segueix denunciant que, "la interpretació jurídica que fa el Tribunal Constitucional significa una retallada de les aspiracions d'autogovern del nostre país, l'alteració greu d'un document que reconeix els nostres drets nacionals i que dóna l'oportunitat a Catalunya d'encetar una nova etapa dirigida a aconseguir un país millor, més lliure, preparat per afrontar els reptes del segle XXI.  Una eina que aporta progrés i benestar al país, que ha d'esdevenir més just, plural, solidari i integrador. Un document que garanteix un marc competencial i financer que ho faci possible".

El manifest dels grups cambrilencs indica: "atès que no s'ha respectat la voluntat del poble català i que s'han vulnerat els drets democràtics del país, cap català en pot restar al marge. Cal que donem una resposta democràtica, el més unitària possible i coherent amb els valors que ens han mantingut vius com a país al llarg de la història. Per això, com a representants de la ciutadania de Cambrils, adoptem els següents acords":

1.- Mostrar el nostre rebuig a la sentència dictada pel Tribunal Constitucional i exigir respecte al contingut íntegre dels acords polítics de convivència i autogovern referendats pel poble de Catalunya.

2.- Posar de manifest la manca de legitimitat del tribunal Constitucional, desacreditat i moralment deslegitimat, que aboca les institucions catalanes a un futur incert.

3.- Refermar la nostra convicció que l’Estatut d’Autonomia aprovat pel Parlament, pel Congrés dels Diputats i referendat pel poble català, significa un marc on Catalunya veu reflectides les seves aspiracions nacionals i, alhora, esdevé un marc polític de relació entre Catalunya i Espanya.

4.- Manifestar el nostre compromís de servei al país i el nostre suport incondicional al president de la Generalitat de Catalunya i a totes les iniciatives institucionals, polítiques i ciutadanes en defensa de l’estatut.

5.- Manifestar el nostre suport a la convocatòria de manifestació que se celebrarà el proper dia 10 de juliol a Barcelona i fer una crida a les institucions catalanes i a tota la societat civil a sumar-se a aquesta mobilització en favor de les decisions referendades pels catalans i catalanes.

6.- Instar tots els ajuntaments de Catalunya a aixecar la seva veu amb un crit unànime en defensa de l’Estatut. En un moment com l’actual, el municipalisme s’ha d’expressar amb claredat i com el que és, una base sòlida d’aquest país i el referent polític més directe i pròxim a la ciutadania.

7.- Fer una crida al conjunt d’institucions catalanes i estatals per tal que s’emprenguin totes les accions polítiques necessàries per fer possible el màxim compliment i el desenvolupament ple del que l’estatut vigent des del 2006 preveu i estableix.

9.- Manifestar la unitat dels grups polítics de l’Ajuntament de Cambrils que signen la moció en defensa de l’Estatut.

8.- Traslladar aquests acords al president del Govern espanyol, als grups representants al Congrés i del Senat, al President del Govern de Catalunya, al President del Parlament de Catalunya, als  grups  amb representació al Parlament, a la presidència del tribunal Constitucional, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l’Associació de Municipis de Catalunya i a Òmnium Cultural.


Comenta aquest article