Cultura

Un dels pianistes més internacionals del moment, el català Àlex Alguacil, actua a la Cripta de l'Ermita

Per Redacció

Un moment de l'actuació del pianista Àlex Alguacil, ahir a la nit a la Cripta de l'Ermita

La Cripta de l'Ermita va acollir ahir a la nit una nova actuació del 36è Festival Internacional de Música de Cambrils. Es tractava del pianista Àlex Alguacil, un dels músics més importants del panorama actual. Pianista d'una gran projecció internacional, les seves actuacions l'han portat als escenaris més importants de Nordamèrica, Europa i Japó. Els assistents van omplir pràcticament totes les localitats de la Cripta, que van escoltar com Alguacil tocava peces de compositors com Salvador Brotons, Alexander Scriabin o Manuel de Falla. En aquest concert, els espectadors van poder gaudir de l'estrena absoluta d'un obra de Salvador Brotons, 'Dedicatòries op. 112', que són sis peces per a piano independents, amb material temàtic propi i amb una dedicatòria personal en cada una d'elles. L'obra va ser composada entre octubre del 2008 i novembre del 2009.

Àlex Alguacil és guanyador de diversos premis i concursos internacionals, ha actuat amb orquestres com ara la Bergen Philarmonic Orchestra, la Vancouver Symphony Ochestra o la OBC i en prestigioses sales com el Carnegie Hall, el Palau de la Música Catalana, el Merkin Hal al Lincoln Center de Nova York, entre d'altres.

La seva trajectòria

Àlex Alguacil va realitzar el seu debut com a solista al Palau de la Música Catalana amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, interpretant el primer concert per a piano i orquestra de D. Shostakovich. La pianista Alicia De Larrocha, assistent al concert, va quedar gratament sorpresa i va acordar oferir els seus consells al jove pianista per guiar-lo en la seva carrera, establint-hi així una relació artística que duraria diversos anys.

El 2003, Àlex es trasllada a Nova York. Ambaixador de la música catalana i espanyola, durant les temporades 2006 i 2007 porta a terme una sèrie de recitals per terres americanes dedicats exclusivament a compositors catalans, amb obres estrenades per primera vegada a Amèrica i algunes dedicades especialment per a ell. En la present temporada destaquem actuacions com a solista a la Vancouver Symphony Orchestra i recitals a Sitges, Barcelona, Santa Cristina d'Aro, Chicago, Portland, Connecticut, Philadelphia i Nova York, entre d'altres.

Comenta aquest article