Cultura

El viatge musical i geogràfic de Maria de Medeiros tanca el Festival Internacional de Música

Per Redacció

Maria de Medeiros en un moment de la seva actuació el passat dissabte a la nit als jardins del Parc Samà

L'actuació de l'actriu i cantant Maria de Medeiros, el passat dissabte a la nit als jardins del Parc Samà, va posar el punt i final a la 36a edició del Festival Internacional de Música. En una nit força fresqueta, la cantant portuguesa va interpretar les cançons del seu darrer àlbum, Penínsules & Continents, un viatge musical entre les penínsules ibèrica i itàlica i els continents americà i africà. Aquest ha estat l'única actuació que Medeiros ha fet a Catalunya aquest estiu dins la gira que està fent en aquest darrer treball.

En aquest itinerari musical que representa Penínsules & Continents, hi va tenir cabuda la música més nostrada amb dues interpretacions en català, una d'elles amb text d'Ausiàs March i l'altra de Joan Salvat-Papasseit. Cal dir que Maria de Medeiros té un lligam molt estret amb Catalunya ja que el seu marit és de Barcelona. La cantant, acompanyada de quatre músics i de la col·laboració especial del guitarrista valencià Ximo Tebar, va desglossar el seu entramat melòdic tant pel que fa a idiomes; castellà, portuguès, italià, català, anglès... , com de ritmes, poemes i, sobretot, molt de sentiment.

El Festival Internacional de Música clou el seu programa d'enguany amb "èxit de participació, consagrant-lo, un any més, com a referent musical en l'àmbit del Camp de Tarragona", tal com ha expressat l'Ajuntament de Cambrils ha través d'un comunicat.

Comenta aquest article