Esports

Les aigües de Cambrils acullen el II Trofeu de Vela Llatina com a acte de la Festa Major

Per Redacció

Imatge del II Trofeu Ciutat de Cambrils celebrat el passat dissabte a Cambrils

El passat dissabte 4 de setembre es va celebrar el II Trofeu Ciutat de Cambrils de Vela Llatina, organitzat pel Club Nàutic de Cambrils i l'Associació Arjau Vela Llatina, i emmarcat en els actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Va ser l'embarcació Mixineta, patronejada per Joaquim Soler, qui es va emportar la victòria d'aquest segona edició del trofeu. Cal destacar que la vela llatina és una modalitat de vela amb embarcacions petites i triangulars, caracteritzades per poder navegar en la direcció contrària al vent. En aquest cas, a la regata de Cambrils, les embarcacions es van dividir en dos grups: bots de més i de menys de cinc metres.

El Mixineta va completar les dues proves amb una excel·lent classificació, a l'obtenir la més baixa quantitat de punts disputats. Després d'aquesta embarcació, van creuar la línia de meta el Quinocio, d'Heribert Rutllan; el Miquel Nansa, amb Jordi Piqué al capdavant; i l'Anyic, d'Anton Llaveria. Els darrers classificats van ser el Patoia, de Juli Romero, i el Colometa, de Josep Maria Espuñas.

Aquesta regata s'ha convertit en un referent a la Costa Daurada, ja que es tracta de dues proves puntuables per una vintena d'embarcacions. La jornada va començar a les 10.45h del dissabte amb la reunió de patrons per assenyalar el recorregut. Els premis als guanyadors i participants es van atorgar el mateix dissabte a la tarda, a les instal·lacions del Club Nàutic de Cambrils.

Imatge de la regata del passat dissabte en aigües de Cambrils

Comenta aquest article