Informació general

S’inaugura el nou Hospital de Reus amb una superfície tres vegades més gran que l’actual

Per Redacció

Aspecte de la façana del nou Hospital de Reus

El passat divendres es va inaugurar oficialment el nou Hospital de Reus, un gran centre sanitari que serà referent en oncologia i radioteràpia i donarà servei a 175.000 habitants, la qual cosa va portar al president a afirmar que es tracta del "projecte més ambiciós que s'ha fet a Reus en molts anys".

Amb 93.000 metres quadrats de superfície i una inversió de 170 milions d'euros, el nou Hospital compta amb 310 llits d’internament i 150 de sociosanitari, 60 boxs d’urgències i 36 places d’hospital de dia. El bloc quirúrgic consta de 10 quiròfans, un més per a les urgències i un altre per a l’àrea de ginecologia i obstetrícia. Cal destacar, que el nou Hospital és tres vegades més gran que l’actual Sant Joan de Reus.

Referència en oncologia i radioteràpia
 
L’Hospital serà centre de referència en oncologia mèdica i radioteràpia per a tota la demarcació de Tarragona, i en cirurgia de l’obesitat mòrbida i dislipèmies familiars. Pel que fa a l’àmbit oncològic, incorpora un PET Scan, un aparell de diagnòstic que detecta alteracions de les malalties oncològiques que no es poden veure amb la imatge convencional. Es tracta del primer PET que s’instal·la fora de les comarques de Barcelona.
 
La posada en funcionament del centre s’iniciarà al mes d’octubre i es farà de manera progressiva, començant per l’Àrea de Consultes Externes. La primera quinzena d’octubre també s’obrirà l’Hospital de Dia Sociosanitari i l’Àrea d’Extraccions. Durant la segona quinzena d’octubre es preveu completar la implantació de l’àrea de Consultes Externes. El pla d’obertura es completarà durant el mes de novembre, amb Medicina de l’Esport, la Unitat de Vigilància de la Salut; i el Servei de Rehabilitació; i el mes de desembre, amb la resta de serveis (Hospitalització, Serveis Centrals, Urgències, Proves Especials, etc.).

La posada en servei d’aquest equipament és una prova, va dir el president, que "el Govern és fidel al seu compromís de treballar del primer a l’últim dia" per "acomplir el que promet". "Ens ocupen i ens preocupen els problemes d’avui i les perspectives de futur" i "no ens guia altre sentiment que el del deure i la responsabilitat vers el país, la seva ciutadania i les properes generacions", va afegir.

Comenta aquest article