Esports

Els Vogadors de Cambrils aconsegueixen 4 pòdiums al Campionat de Catalunya de Llaguts

Per Redacció

Esclat de joia a Deltebre entre les vogadores i vogadors cambrilencs després dels èxits aconseguits

Aquest passat cap de setmana es va celebrar a Deltebre (Baix Ebre) el XVI Campionat de Catalunya de Llagut Català, en el que el club cambrilenc va aconseguir 4 pòdiums en el campionat, tancant així la millor temporada des que es va crear el club. Amb aquesta regata, ha finalitzat la temporada de llagut català en les categories juvenil, absolut i veterans. Els vogadors van presentar un total de 7 tripulacions en aquest campionat:  1 juvenil masculí, 1 juvenil femení, 1 absolut masculí, 2 absolut femení, 1 veterà masculí i 1 veterà femení.

La jornada de dissabte va estar marcada per la forta mestralada que bufava al riu. La forta ventada va dificultar l’alineació de les embarcacions a les sortides, retards en les regates així com propiciar que hi hagués uns carrils millors que altres, fet que va ser criticat per alguns clubs.
Els resultats assolits pel club cambrilenc han estat immillorables, començant pel campionat aconseguit per la tripulació Cambrils A en la categoria Absolut Fèmina, en la que van vèncer a la final a CR Xon’s Empuriabrava, CR Santa Cristina i CN Flix, després d’haver-se imposat amb autoritat a les sèries classificatòries i a les semifinals. Cal recordar que aquesta tripulació venia de guanyar tant el Campionat de Catalunya de Llagut Mediterrani com la Lliga Catalana de Llaguts.

Per la seva part, a la categoria Veterà Fèmina, va saltar la sorpresa, en la que les cambrilenques van fer-se amb la segona posició a la final, per darrera de AVBM Torredembarra i superant a CR Badalona i CR Arenys.

A la categoria Veterà Masculí, els cambrilencs van aconseguir també pujar al tercer calaix del pòdium després d’haver-se imposat amb claretat a les sèries classificatòries. A la final, van entrar per darrera de AVBM Torredembarra i C Natació Badalona.

Finalment, la tripulació Juvenil Fèmina va aconseguir també una molt meritòria tercera posició final després de fer el segon lloc a les sèries classificatòries. A la final, van entrar en tercera posició per darrera de AVBM Torredembarra i CN Amposta.

La resta de tripulacions no van poder entrar a les finals per la lluita pel pòdium tot i que van estar a punt de fer-ho i van mostrar un bon nivell durant les regates que van participar.

Així, a la categoria Absolut Masculí, els cambrilencs després de fer la segona posició a les sèries classificatòries i a la repesca, només van poder entrar a la final B, aconseguint la 8a posició final, a l’imposar-se a CR Casinet i CR Arenys.

Per la seva part, la tripulació Cambrils B de la categoria Absolut Fèmina, va poder classificar-se per a les semifinals i un cop allà no va poder aconseguir una plaça per a la final A, de manera que van haver de conformar-se en guanyar la Final B, aconseguint la 5a posició final del campionat.

I finalment, a la categoria Juvenil Masculí, molt bon paper dels cambrilencs, amb una tripulació formada majoritàriament per cadets en la que van estar lluitant per classificar-se per a les finals i van estar a punt de fer-ho a les sèries classificatòries. Després, un cop a la repesca, un cop de mala sort –no van fer correctament la maniobra de la ciavoga-, els va deixar fora de les finals.

Amb aquests resultats, sumats als 3 subcampionats de Catalunya en les categories infantil, cadet masculí i cadet femení, aconseguits a la regata de Cambrils de principis de setembre, han convertit al club cambrilenc en un dels clubs més llorejats en el XVI Campionat de Catalunya de Llagut Català, confirmant un cop més, el bon estat de forma del club cambrilenc convertint-lo en un ferm aspirant en les diferents categories de la Lliga del proper any.

Amb aquesta regata, la secció de competició del club dona per finalitzada la temporada, comencen els merescut període de descans de les tripulacions abans de tornar a preparar la propera temporada, que com enguany, s’iniciarà als voltants del mes de maig amb el Campionat d’Espanya de Llagut Mediterrani.

Comenta aquest article