Informació general

La Unió de Botiguers qualifica les crítiques del regidor Jordi Savall "d'atac injust i gratuït cap a l'entitat"

Per Redacció

Membres de la junta de la Unió de Botiguers, en una imatge del passat mes d'agost quan va fer una queixa pública de la instal·lació del Mercat del Mar

La Unió de Botiguers de Cambrils ha volgut emetre un comunicat en resposta a les declaracions del regidor de Festes –Jordi Savall– en la darrera edició de la Revista Cambrils, on criticava la gestió de la Unió de Botiguers i afirmava que: "tot plegat és una mala gestió d’una sèrie de persones que tota la vida han estat a la UB, ocupant diferents càrrecs i que han portat una nefasta gestió". Des la UB consideren que això és "un atac injust i gratuït cap a la nostra entitat i cap a les persones que la representen". En el comunicat de la Unió de Botiguers de Cambrils es vol fer entendre al regidor Jordi Savall que "no pot menystenir, amb aquesta lleugeresa, la trajectòria d'una associació que va néixer amb un únic objectiu: potenciar Cambrils des del món del comerç".
Les declaracions del regidor s'havien produït arrel de la polèmica per la instal·lació, durant diferents dies d'aquest estiu, del Mercat del Mar a Cambrils, un mercat coordinat des de l'àrea de Festes de l'Ajuntament de Cambrils.

Potenciar i promocionar el comerç local

En l'extens comunicat emès per la Unió de Botiguers s'afegeix un ampli repàs històric sobre la trajectòria d'aquesta associació. Segons s'explica, "l'any 1978 un grup de comerciants establerts a Cambrils, van decidir formar una associació per potenciar i promocionar el comerç local. Un any més tard, al 1979, es va constituir formalment l'actual Unió de Botiguers de Cambrils. Durant aquests 32 anys intensos d'activitats, han dedicat el seu temps a l'associació un total d'onze presidents i una vuitantena de membres de junta, provinents de diferents àmbits del comerç local. Tots ells, treballant en benefici del seu sector que, també, és en benefici del nostre Cambrils. Una dedicació totalment altruista, no percebent cap tipus de remuneració econòmica, manllevant temps al negoci propi i a la família en benefici de l'entitat i en algunes ocasions arribant a assumir personalment despeses de representació".

Dinamització comercial

El comunicat segueix dient que l'any 1997 l'antic Departament d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya, va posar en marxa els plans de dinamització per fer front a les amenaces derivades de la globalització econòmica, la implantació de grans superfícies comercials, els canvis d'hàbits i comportaments dels consumidors entre d'altres. "Va ser aleshores quan la UBC va creure convenient engegar un pla de dinamització pel municipi amb l'objectiu de potenciar el comerç. Un objectiu que es va traduir de manera tangible l'any 1999 amb la programació d'un seguit d’accions en aquest àmbit. Així l’any 2001 es va iniciar formalment el pla de dinamització comercial sota el paraigua de la marca “Cambrils Obert”, comptant amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Cambrils i la Cambra de Comerç de Reus. Des d’aleshores la UBC, gràcies al seu pla de dinamització, ha aconseguit fer més competitives les petites i mitjanes empreses que configuren el teixit comercial cambrilenc, assolint fins i tot el reconeixement explícit de l’actual Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya de la Generalitat com a model de comerç arreu de tot el nostre país, Catalunya. Una de les tasques de la UBC ha estat treballar en la millora comercial de Cambrils, aconseguint, entre d’altres, diferents aportacions de les administracions que han revertit positivament en la imatge i les prestacions del municipi. És el cas de la conversió en zona de vianants dels carrers més comercials, la il·luminació de Nadal d’aquests últims anys, la millora dels establiments mitjançant la tramitació de subvencions, la formació dels professionals, l’assessorament en tot moment de les normatives referents al comerç, la lluita contra la competència deslleial i un llarg etcètera. Tot plegat amb un únic objectiu, el de defensar i representar al nostre comerç davant les diferents administracions estatals, autonòmiques i municipals".

L'esforç de molta gent

La Unió de Botiguers vol deixar clar en aquest comunicat que, "els esforços dels diferents presidents, membres de junta i associats han estat determinants per aconseguir tirar endavant les diferents activitats, promocions i sortejos que avui en dia estan potenciant el nostre comerç. Cal destacar que, gràcies a la iniciativa i a la dedicació de la UBC, Cambrils ha aconseguit mantenir vives activitats tan tradicionals com el Mercat de Sant Jordi, el Port de Moda o el Mercat de Nadal entre d’altres".

Comenta aquest article