Informació general

Els estudis d'INEFC s'impartiran a Cambrils i Amposta a partir del proper curs 2012 - 2013

Per Redacció

L'alcalde d'Amposta, Manel Ferrer; el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, la secretària general de l'esport, Anna Pruna; i l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, ahir a la tarda durant la signatura del protocol d'intencions al Palau de la
L'alcalde d'Amposta, Manel Ferrer; el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, la secretària general de l'esport, Anna Pruna; i l'alcalde de Cambrils, Robert Benaiges, ahir a la tarda durant la signatura del protocol d'intencions al Palau de la | Cedida

Cambrils i Amposta acolliran la nova seu de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) de les comarques tarragonines, que estarà en marxa el curs 2012-2013. Així ho recull el protocol d’intencions que ahir a la tarda van signar al Palau de la Generalitat, membres de l’INEFC i els alcaldes dels dos ajuntaments, en un acte presidit pel vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira. El vicepresident del Govern va subratllar la importància de l’acord que va considerar com “un primer pas perquè en un futur aquestes unitats es puguin desenvolupar individualment”. En l’acte van participar la secretària general de l’Esport i vicepresidenta del Consell Rector de l’INEFC, Anna Pruna, i els alcaldes d’Amposta i Cambrils, Manel Ferrer i Robert Benaiges, respectivament.
 
Per l’alcalde de Cambrils, “aquesta és una gran oportunitat, un projecte de ciutat” i afegia que “això suposa fer de Cambrils una ciutat universitària, complint uns dels gran reptes del projecte de govern i situant la ciutat con una de les capdavanteres de la demarcació de Tarragona”.  L’Alcalde d’Amposta, Manel Ferrer, va destacar com el projecte INEFC ha estat per a la seva ciutat “un projecte desitjat; després un projecte partit i ara, un projecte compartit”. Ferrer va voler destacar la bona sintonia i compenetració que ha nascut entre les dues poblacions, fent d’aquest "un projecte comú que, en equip, podem fer més atractiu i de més qualitat”.

Repartició dels esports

Amb la signatura de protocols ja queden repartits definitivament els esports que es realitzaran a cada població. A Cambrils es practicarà la vela lleugera, el volei platja, l'hoquei i patinatge, el pitch and put, el futbol, el tir i creuer. Per altra banda, Amposta acollirà el rem, el piragüisme, l'esgrima, l'handbol i el triatló. El nou centre oferirà estudis de Grau en Ciències de l’Activitat Física i Esport i cursos de postgrau i altres que imparteix l’INEFC, i tindrà una oferta inicial de 80 places. També es farà recerca, tant a les instal·lacions esportives, com als espais docents i de recerca amb què comptaran les dues poblacions. El Govern ha proposat a la Universitat Rovira i Virgili (URV) i a la Universitat de Lleida (UdL) oferir aquesta titulació compartida.
 
Els dos ajuntaments posaran a disposició de l’INEFC els espais docents i de recerca necessaris, mentre que l’ens universitari s’encarregarà de posar en funcionament els estudis, així com de la seva gestió acadèmica. L’edifici docent principal estarà ubicat a Cambrils i a Amposta hi haurà una part de les aules i dels laboratoris de recerca. A Amposta es farà recerca avançada d’entrenament d’alt rendiment, amb especial èmfsasi en les modalitats pròpies del Centre de Tecnificació Esportiva d’Amposta. A Cambrils, mentrestant, es farà recerca avançada en la vessant d’esports nàutics i turisme.

"Voluntat de treballar conjuntament"

Segons el vicepresident, amb aquest projecte es pretén arribar a oferir una facultat per al Camp de Tarragona i una d’altra per a les Terres de l’Ebre. Carod-Rovira explicava que “la intenció és que ara el territori treballi junt per a poder arribar a oferir el 100% dels estudis de manera independent en un futur” donat que “cada zona de Catalunya té unes necessitats i les comarques de Tarragona poden treballar en oferir uns estudis molt complets i competents adaptats a cada zona i independents entre sí”.
 
La delegació de l’Ajuntament de Cambrils va ser formada per l’alcalde de Cambrils, Robert Benaiges; els regidors d’esports, Joan Recasens, i d'urbanisme, Dani Pallejà; les regidores de Seguretat Pública, Laura Forcadell, i de Polítiques Socials, Maricel Llaveria; els regidors del grup municipal de CiU Mercè Dalmau i Jesús Nogués; i el regidor del grup municipal la PLIC, Xavier Martí. També van ser presents Xavier Blanco i Isabel García, com a representats de l’Institut Municipal de l’Esport a Cambrils.

 


Membres de les dues delegacions, presents ahir també al Palau de la Generalitat
 

 

Comenta aquest article