Informació general

Cambrils finança un projecte a Burkina Faso per inserir laboralment les dones més desfavorides

Per Redacció

Aquest és l'edifici que s'ha construït a Burkina Faso on treballaran les dones de la regió

L'Ajuntament de Cambrils, conjuntament amb Mediterrània-CIE, la Diputació de Tarragona i l'Associació Solidaris amb Burkina de Vilassar de Dalt, han finançat un projecte solidari a Burkina Faso. La construcció de la 'Maison de Couture', la casa de costura, de Burkina Faso, ja ha finalitzat. En aquest local, d'uns 300 metres quadrats i amb capacitat per a 30 dones, serà on hi tindrà lloc, a través de la costura com a activitat principal, la inserció al món laboral de les dones més desfavorides del poblat de Toécé, a la comunitat rural de Kombissiri, a la província de Bazèga.


S'inicia ara la segona fase del projecte en la que es preveu reclutar un professor de costura, identificar els beneficiaris i comprar el material adequat necessari per iniciar les activitats d'aprenentatge. 
El projecte 'Maison de Couture' serà capaç, a mig termini, de generar els recursos necessaris per a cobrir les seves despeses anuals. Això s'aconseguirà a través de l'activitat de confecció i venda de la roba i altres articles confeccionats.
 De la mateixa manera, els formadors en un futur seran preparats al mateix centre i les seves despeses seran absorbides igualment pels ingressos del mateix centre. 
El terreny on s'ha construït el centre ha estat concedit a l'associació Mê-Toécé, per part de la municipalitat de Toécé i pel propietari de la parcel·la on s'ubica aquest equipament.

Comenta aquest article