Informació general

La sala Àmbits s'omple de públic per participar en una conferència sobre la malaltia del trastorn bipolar

Per Redacció

Els experts Teresa Carot, Agustí Baz i Joan Peña, ahir durant la xerrada al Centre Cultural

La sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils es va omplir de gent ahir per un motiu ben diferent al d'altres ocasions. En aquest cas, no era la inauguració de cap exposició, sinó que es celebrava una xerrada col·loqui sobre el trastorn bipolar, organitzat per l'Associació de Bipolars de les comarques de Tarragona en col·laboració amb l’Ajuntament de Cambrils, i que va ser adreçada a afectats, familiars, amics i professionals interessats en el tema. A la conferència hi van prendre part com a ponents diferents experts en el tema, com són Agustí Baz i Teresa Carot, psicòlegs de l’associació del trastorn Bipolar de les comarques de Tarragona, Joan Peña, director xarxa externa Hospitals Generals, i que treballa a l'Hospital Universitari Pere Mata; i Jose Manuel Goikolea, especialista del Programa Trastorn Bipolar de l'Hospital Clínic de Barcelona.

El Trastorn Bipolar es caracteritza per canvis extrems de l'ànim i la energia de les persones que el pateixen. Actualment es disposen de tractaments eficaços que permeten una millora en la funcionalitat i en la qualitat de vida de les persones afectades pel trastorn. El desconeixement d'aquests recursos, així com la falta d’adherència als tractaments, tenen una implicació directa sobre la evolució i el pronòstic de la malaltia.

Des de l'Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona es treballa, tant amb les persones afectades com amb els seus familiars, aspectes com la psicoeducació, la importància de l’adherència al tractament, la comunicació dins i fora de la família i en definitiva qualsevol aspecte que contribueixi a una millor adaptació del malalt i el seu entorn i a la normalització de la malaltia.
 

Comenta aquest article