La Cooperativa inicia la producció de l'oli amb una collita que es preveu inferior a la de l'any passat
Només falten dues setmanes perquè els cambrilencs ja puguin assaborir l'oli nou de la Cooperativa Agrícola. Va ser ahir mateix, dimarts, quan es va posar en marxa el molí que des de fa uns anys produeix un dels millors olis del món, una distinció atorgada per diferents institucions internacionals al llarg dels anys per la seva qualitat. Enguany, però, la collita serà fluixa, i es preveu que hi hagi una producció d'entre 2,5 o 3 milions de quilos d'olives, segons va explicar a Revista Cambrils Diari Digital el gerent de la Cooperativa, Lluís Abella, que també va afegir que va ser l'any passat quan es va arribar a una xifra rècord, superant els 4 milions de quilos d'olives collides. Pel que fa al preu, Abella apunta que es mantindrà igual que l'any passat.
La qualitat és un dels estendards de l'entitat cambrilenca. Per aquest motiu enguany han agilitzat el sistema per determinar la qualitat de l'oliva que cada un dels 450 productors fa arribar a la Cooperativa. A banda dels diferents controls periòdics que la Cooperativa fa als camps i del full que els pagesos han d'omplir especificant tots els tractaments que utilitzen al llarg de l'any, ara l'entitat ha implantat un sistema per determinar l'acidesa de l'oliva. Abans de fer el buidatge, els pagesos han d'entregar una mostra d'olives que analitzaran per poder posar-les en una banda o a una altra.
Impuls a l'exportació de l'oli cambrilenc
S'ha creat una societat paral·lela que es dedicarà a la venda exclusiva d'oli, a buscar nous mercats i a crear nous envasats. "Tot perquè el pagès i la cooperativa pugui tenir més beneficis", explica Abella. Aquesta societat treballarà a nivell estatal però sobretot a nivell estranger, buscant per exemple el mercat asiàtic, el rus o els nous emergents com pot ser el de la Índia. Segons indica, però, "s'ha de treballar molt perquè cada vegada hi ha més olis i cada vegada hi ha més competència".