Una projecció en 3D al Centre Cultural permet conèixer l'evolució biològica del planeta Terra
Joan Pujol de l'empresa Univers Quark va ser l'encarregat d'oferir les sessions de l'activitat "Observem la biodiversitat en 3D" |
El programa d'activitats de la Setmana de la Ciència d'enguany segueix endavant i ahir dilluns es van realitzar diferents activitats al llarg de la jornada.
Durant tot el dia, la sala d'actes del Centre Cultural i Ocupacional va acollir l'activitat "Observem la biodiversitat en 3D", a càrrec de l'empresa de divulgació astronòmica, Univers Quark. Pel matí i per la tarda es van oferir diferents sessions escolars, mentre que a les set de la tarda es va fer una sessió oberta al públic en general. L'encarregat de conduir aquesta activitat de divulgació va ser Joan Pujol de l'empresa Univers Quark. Tal com va comentar a Revista Cambrils Diari Digital, l'objectiu de les sessions era explicar "quines són aquelles circumstàncies per les quals hi ha vida a la Terra, mentre que no n'hi ha en d'altres planetes del Sistema Solar. Parlem de biologia planetària i ho fem a través d'un recull d'imatges en 3D sobre la gran biologia que existeix al nostre planeta". Segons va dir Joan Pujol hi ha dues qüestions bàsiques que expliquen perquè hi ha vida a la Terra i no n'hi ha a la Lluna, per exemple. "Una és la distància amb el sol i l'altra és la densitat-massa del planeta. La Terra i la Lluna tenen la mateixa distància al sol, però la Terra té més massa que la Lluna. En el seu moment, la gravetat va retenir l'atmosfera a la Terra fent que existeixi vida, mentre que a la Lluna no".
Al llarg de la sessió es van projectar diferents imatges en 3D per explicar la creació del sistema solar, del sol i dels planetes. També es va poder veure una selecció de la vida vegetal i animal, tant terrestre com marítima per explicar l'origen i la variació biològica del planeta Terra. Es van repartir ulleres 3D entre els assistents a la projecció per veure en tres dimensions totes aquestes imatges .
Conferència a l'institut Cambrils
Per altra banda, la sala d'actes de l'institut Cambrils va acollir el col·loqui "Wolframio, un tipo con química", amb el professor d'enginyeria química de la URV, Laureano Jiménez. A través del visionat d'alguns vídeos, els alumnes de Batxillerat del centre, així com d'altres de l'institut Ramon Berenguer IV van poder conèixer diferents fets científics i químics a través de casos concrets. Aquesta activitat va estar organitzada per l'Antena del Coneixement de la URV de Cambrils.
Un moment del col·loqui "Wolframio, un tipo con química" del professor Laureano Jiménez, ahir al matí a l'institut Cambrils |