Josep Poblet (CiU) aposta pel concert econòmic perquè "la majoria dels catalans no volen aventures independentistes"
El candidat de CiU al Parlament per Tarragona, Josep Poblet, a la seu de Revista Cambrils |
Il·lusionat. Així és com es troba en aquests moments Josep Poblet, cap de llista de Convergència i Unió al Parlament per Tarragona. Segons diu, no només les enquestes els són favorables sinó que també a peu de carrer que és on ell es troba "a gust" nota com els ciutadans els miren amb "sentiment de confiança", com si els convidessin "a posar el país en bona situació". Això, per a ell, és "estimulant" i l'impulsa a continuar treballant en una campanya "neta i feta amb to positiu". Poblet va ser novament ahir a Cambrils, però en aquesta ocasió visitava la seu de Revista Cambrils per posar sobre la taula els aspectes de partit que més estan sonant aquests dies previs a les eleccions.
El missatge per als cambrilencs
Josep Poblet és conegut a Cambrils, doncs fa 17 anys que és alcalde de Vila-seca, i des de les passades eleccions, també president de la Diputació de Tarragona. Poblet se sent "estimat" al nostre municipi, doncs durant anys ha treballat conjuntament per aquest territori. Per això assegura que si el seu partit lidera el Parlament de Catalunya ha de retornar als ciutadans la confiança prestada amb fets: "Des del Parlament tindré més oportunitats de fer coses per tot el Camp de Tarragona, per això els cambrilencs tenen un bon aliat per aconseguir una Catalunya millor". Tampoc no va oblidar demanar la participació als comicis, ja que "sempre hem guanyat però sembla que perdem, doncs els que perden s'ajunten, sumen i fan que han guanyat. Demanem la confiança de tothom i que ningú se'n refiï i es quedi a casa. Només així podrem donar el tomb al govern".
Poblet aposta pel concert econòmic
Per impulsar totes les propostes que CiU presenta al seu programa electoral necessiten finançament. I aquest el volen aconseguir a través d'un pacte fiscal per Catalunya si reben el recolzament dels ciutadans a les urnes. "Si volem un bon model sanitari, unes bones infraestructures, una bona educació, competitivitat... Necessitem diners. I aquests diners on són? En la producció nacional catalana, que és suficient per abastar aquestes necessitats. Tot i així tenim un drenatge que ens marxa de Catalunya i que va a atendre altres necessitats d'Espanya. Aquest és el tema que nosaltres volem posar sobre la taula, per tal de que a través de la llei orgànica de finançament de les Comunitats Autonòmiques s'introdueixin les modificacions necessàries perquè es pugui fer el pacte fiscal a Catalunya. Tot sense ser insolidaris amb Espanya i sense deixar de pagar els serveis que Espanya presta a Catalunya" .
Aquesta és la "prioritat" per CiU, "és la que tothom vol. Aquesta opció pel concert econòmic és la que majoritàriament volen els catalans, i no altres aventures independentistes ni altres formulacions. Nosaltres fem costat a les majories socials, amb les que ens sentim recolzats". Josep Poblet també apuntava que el sistema català està basat en "la qualitat, en el bon servei i en la modernitat", i que tot això ha de ser "autosuficient en base als nostres recursos, no gràcies al que ens deixin els altres. Per que ara dóna la sensació de que anem a buscar a Madrid els diners per tapar els nostres forats; i no, perquè anem a recuperar-los. Per tot plegat pensem que el concert econòmic donarà resposta als problemes i socials actuals".
El de CiU no farà un cara a cara amb Xavier Sabaté
Fa dos dies, el candidat socialista Xavier Sabaté demanava un cara a cara amb Josep Poblet després de criticar en diverses ocasions que els de CiU no expliquen les seves propostes electorals. El de Vila-seca no va trigar en respondre que "si Sabaté actués de manera objectiva vers la meva política, ja hauria fet aquest cara a cara, doncs hem anat a debat a TV3 i al Col·legi de Periodistes i encara ens queda un a Catalunya Ràdio". En aquest sentit, Poblet indicava que ambdós tenen posicions molt contràries a l'hora de fer política: "Uns poden mirar objectius de país i altres poden mirar l'adversari. Jo no el miro, el respecto. En canvi, Sabaté mira de fit a fit a l'adversari i l'assetja. Té una fixació obsessiva en la meva persona quan jo em dedico a mirar cap al Camp de Tarragona, la indústria, el comerç, el treball, etc. Sabaté sembla que no té prioritat en aquests temes, sinó que la té en assetjar a Josep Poblet". Concloïa aquest punt manifestant que Xavier Sabaté "té moltes moltes coses a explicar d'ell mateix i no hauria de permetre's el luxe de fixar-se tant en mi. La gent no vol sentir les nostres dèries i fixacions, com fa ell".
Un pacte possible amb totes les formacions
Poblet va fer pronòstic dels resultats de les eleccions i s'augurava un "bon resultat, que no és una majoria absoluta". El candidat de CiU considera un bon resultat passar dels 60 diputats per poder liderar amb força el Parlament. Sobre els possibles pactes, no es tanca a possibles negociacions amb tots els partits polítics, sinó que assegura que hi ha un plantejament obert amb tothom.
Les propostes de CiU en matèria laboral: empresa i reducció de càrrecs de confiança
El món laboral és una de les principals preocupacions de la societat avui en dia, doncs la taxa d'atur ha anat creixent progressivament. Per a Poblet, s'han d'impulsar mesures que vagin en la direcció de crear l'ocupació en les empreses, no en l'administració. Segons va dir, s'han destinat entre 12.000 i 15.000 milions d'euros per les dues convocatòries anuals dels fons estatals per a la inversió local. Cal destacar, com deia, que "aquests diners no construeixen llocs de treball, doncs una vegada acabada l'obra pública tornen a anar a l'atur. Aquests diners s'haguessin d'haver destinat a mesures per crear microempreses, autònoms, empreses petites i mitjanes exportadores, empreses integrades en les noves tecnologies, etc. Nosaltres plantegem nombroses mesures al nostre programa perquè el creï treball des del món empresarial.
Un altre dels assumptes en matèria de treball que va posar sobre la taula Poblet va ser la reducció de "tot el greix que han posat damunt de l'administració amb càrrecs de confiança, amb nomenaments a dit, amb organismes superficials, amb organismes que no tenen sentit d'existir... Amb tanta fullaraca que drena unes economies immenses del pressupost de Catalunya, i que la deixa en una situació d'asfíxia. I ja no feien duplicació de càrrecs territorials sinó triplicaven aquests càrrecs, doncs en moltes delegacions territorials tenen un membre de cada partit al govern per una mateixa funció. Tot això no se com ho pensen explicar davant un país que veu com no para de créixer l'atur. Nosaltres intentarem ser un i que amb un siguem prou. Així aconseguirem aprimarem l'administració, la farem més àgil i la farem més competitiva".
Una educació "de qualitat"
Tres són els pilars de l'educació per a CiU: la família, els docents i l'administració. En aquest cas, aquesta darrera pota ha d'actuar "atorgant ajudes per a què tot això funcioni, a nivell de primària i secundària". En l'àmbit universitari, Poblet aposta pels centres duals com es tenen ara, que són docents i de recerca: "És l'aposta del nostre país. Nosaltres no som una potència demogràfica, per tant hem de promoure que les universitat avancin amb la garantia de govern. Hem de buscar el valor afegit, el talent i el coneixement dels nostres estudiants, sinó no podrem competir amb altres països emergents com Índia o Rússia, que sí són una potència demogràfica i, com ho facin bé, ens passaran per sobre. És en aquest valor afegit dels alumnes on ens juguem el futur de Catalunya".
Mesures en matèria de sanitat
"Crec que tenim un model sanitari boníssim des del dia que es va implantar amb el govern de CiU. És admirat a Espanya i referent a Europa. Gaudeix de la confiança de la gent, però és un model públic del que la gent en fa un ús massiu". Segons indica Poblet, "aquest és el primer mal de cap que sorgeix en la sanitat, doncs pot fer possible un bloqueig. Per això hem d'identificar els problemes que mostra el sistema bo per prevenir-los i no anar empitjorant el sistema. S'han de fer moltes coses, que van des dels professionals i les receptes mèdiques, fins a implementar circuits en els que el pacient faci un ús més prudent i moderat de la utilització de les urgències, que és on es col·lapsa el sistema". Per això, Poblet insta a utilitzar més la medicina de capçalera com a medicina de referència, sempre que siguin casos que puguin esperar més.