El Centre Català de Negocis xifra el dèficit fiscal català en 22.000 milions deuros anuals
Un moment de l'acte de Solidaritat Catalana i el Centre Català de Negocis, ahir al vespre |
Solidaritat Catalana per la Independència i el Centre Català de Negocis van demostrar amb xifres que la independència de Catalunya és econòmicament viable. Lacte va tenir lloc a la sala dactes de la Cooperativa amb la presència de Xavier Olivella i Jaume Gómez en representació del CCN i del número dos de la candidatura per Tarragona de Solidaritat, Albert Pereira. El cambrilenc Eugeni Capella va moderar lacte.
La primera intervenció va ser de Xavier Olivella, que amb una informació econòmica força detallada va afirmar que lespoli fiscal català per part de lestat espanyol és inassumible pels catalans, amb un dèficit fiscal anual de 22.000 milions deuros, o sigui 3.000 euros per cada ciutadà català. Amb afirmacions com que Catalunya és el país més espoliat del món, Xavier Olivella va dir que amb aquest dèficit es podria per exemple construir un hospital o quinze escoles cada dia. Va criticar també la nefasta política econòmica de lestat espanyol amb Catalunya, amb moltes obres sense executar, problemes de finançament de la dependència, i altres dèficits que han portat que a Catalunya hi hagi 1.200.000 persones per sota del llindar de la pobresa. També va demostrar amb xifres la discriminació que patim amb daltres comunitats autònomes com ser al lloc onzè en matèria dinversions quan són al tercera comunitat en aportar fons a lestat. Finalitzà dient que lestat propi és el millor negoci que pot fer Catalunya.
Sense por al boicot
La següent intervenció va ser de Jaume Gómez, que després de qualificar de parlament de fireta al parlament català per la manca total en les competències essencials, va exposar les bases per fer possible la independència de Catalunya i el salt endavant econòmic que faria el nostre país. Va explicar que en una Catalunya independent les empreses augmentarien significativament els beneficis, que es podria augmentar les pensions, que es podrien reduir els impostos i posar laccent en les polítiques socials. Sobre la qüestió dun possible boicot als productes catalans per part de lestat espanyol va dir que seria només transitori i que moltes empreses catalanes ja fa temps que exporten a altres llocs fora dEspanya.
68 escons
Sobre la manera més legítima possible darribar a la independència Jaume Gómez va dir que primer shauria daconseguir el suport internacional per engegar el procés i que una vegada aconseguit, només fora necessari que una majoria absoluta del parlament català, 68 escons, declarés unilateralment la independència. Segons les seves paraules tot aquest procés podria durar dos anys a partir daquestes eleccions. Jaume Gómez va afirmar que la independència no ha de fer por a ningú, més quan en aquest segle XXI ja shan creat quatre nous estats. Tot aquest procés sha de portar a terme amb absoluta normalitat democràtica.
Va tancar lacte el número dos de la llista de SI per Tarragona, Albert Pereira, que va dir que ja era hora que Catalunya deixi de ser lase dels cops de la política espanyola. Va explicar que en aquests moments Catalunya viu una decadència de la que només sen pot sortir amb la independència. Qüestions com els escàndols de corrupció continus, lalarmant dèficit de la Generalitat i temes tan greus com la xifra daturats o els problemes a la sanitat pública no sarreglaran amb concerts econòmics o amb la convocatòria de referèndums. Per Albert Pereira sha dacabar amb aquest estat de cartró pedra on les competències importants són en mans dEspanya i si no el tribunal constitucional sencarrega de recordar-nos qui mana. Finalment va demanar el vot per SI per tenir veu pròpia al parlament, criticant de passada el boicot informatiu que pateixen per part dels mitjans de comunicació públics.