Informació general

ICV i ERC manifesten que ells no han donat suport a l'alcalde en la destitució del regidor Oliver Klein

Per Redacció

Oliver Klein, Salvador Matas, Joan Mas, Robert Benaiges i Joan Recasens en un moment del darrer ple ordinari celebrat a l'Ajuntament, el passat 28 de setembre

La crisi interna del PSC ha esquitxat el govern municipal. Després de les declaracions de l'alcalde d'ahir al matí en relació a la destitució del regidor de Promoció de la Ciutat, Oliver Klein, han propiciat la reacció dels socis de govern. Ahir al vespre, el grup municipal d'ICV va emetre un comunicat en què efectuava un parell de precisions. Per una banda, el comunicat vol deixar clar que "en cap moment el grup municipal d'ICV ha expressat cap mena de suport ni vist-i-plau a què es demani l'acta de regidor al senyor Oliver Klein. És errònia l'afirmació de Robert Benaiges referent a aquest suposat suport que mai no ha existit. Al grup municipal d'ICV se'l va informar de la situació creada dins el grup municipal del PSC i del PSC de Cambrils però ni se li va demanar cap mena de suport, donat que es tracta d'un tema intern del PSC, ni ICV va donar cap mena de suport ni va avalar la decisió de cap manera".

ICV: "S'ha passat a una situació que afecta o pot afectar negativament l'estabilitat del govern actual"

ICV, en el segon punt del comunicat, fa una valoració sobre la situació creada i diu que "d'un tema intern del grup socialista, que pertoca resoldre dins el PSC de Cambrils, s'ha passat a una situació que afecta o pot afectar negativament a l'estabilitat del govern actual". ICV demana que "se separin les possibles desavinences o debats interns del partit de l'estabilitat del govern cambrilenc, que entenem cal garantir per tal de seguir mantenint una bona gestió dels afers públics. A sis mesos de les properes eleccions municipals no és el moment de crear inestabilitat política: cal acabar el mandat amb la màxima estabilitat".

Joan Recasens (ERC): "L'únic que demanem és que això no afecti el govern"
 
L'altra soci de govern, ERC, també ha dit la seva pel que fa a la crisi del PSC. El regidor d'ERC, Joan Recasens, ha volgut puntualitzar que "no és que nosaltres estem d’acord en que es demani l’acta de regidor al senyor Oliver Klein, sinó que nosaltres, el que fem, és respectar la voluntat del grup socialista, que com a grup demana a un dels seus regidors que deixi de ser regidor, per tant, nosaltres ens mantenim al marge. És un tema intern, i nosaltres l’únic que demanem és que això no afecti el govern i que poguem treballar com fins ara."

Recasens també ha dit que "com a ERC en quedem al marge, però sí és cert, que al llarg d’aquests mesos, el treball dins de la junta de govern s’ha vist una mica afectat per aquest tema. Des d’ERC respectem la voluntat del PSC i respectem també la voluntat de l’alcalde, que en definitiva, és el que té l'última potestat pel que fa al govern. Per tant, no volem entrar a valorar si està ben fet o mal fet, volem continuar treballant conjuntament i continuar els últims sis mesos amb tota la tasca que ens queda com a govern." 

Joan Recasens (ERC): "Som un govern que té molt clar el que vol per Cambrils"

El regidor d'ERC també ha manifestat que "som un govern que està cohesionat, som un govern que moltes vegades hem deixat de banda que som un partit i hem donat una lliçó de com s’ha de governar en coalició. Crec que som un govern que té molt clar que és el que vol per Cambrils, així ho demostrem i està demostrat amb tot el que s’ha fet en els darrers 7 anys, en els que Cambrils ha viscut una revolució gràcies a aquesta cohesió dins de l’equip de govern. Aquestes ganes de tirar endavant aquest projecte comú de Cambrils, no es veurà afectat en els propers sis mesos".

Pel que fa al fet d'haver-se quedat en minoria, Recasens considera que "les minories dins d’un govern municipal sempre són relatives. Quan has de tirar endavant projectes com asfaltar carrers o arreglar una cosa, aquí no preval si ets d’esquerres o de dretes. Al llarg d’aquests 7 anys, hi ha hagut els enfrontaments típics i habituals amb l’oposició, que hi han de ser, però en molts temes del dia a dia hi ha hagut una entesa i així s’ha demostrat. Tot i quedar-nos en minoria, és una minoria relativa, no crec que afecti en aquests sis mesos".


Comenta aquest article