Informació general

La JSC de les Comarques Tarragonines critica el comunicat de la JSC de Cambrils: "El posicionament no és vàlid ni democràtic"

Per Redacció

La Joventut Socialista de les Comarques Tarragonines (JSC) ha volgut sortir al pas del comunicat emès per la Joventut Socialista de Cambrils, publicat a Revista Cambrils Diari Digital aquest passat divendres. En aquest comunicat de l'executiva de la JSC de les Comarques Tarragonines aclareix una sèrie de punts, "arran de les declaracions sobre el suposat posicionament de l'agrupació local de la JSC de Cambrils respecte les relacions amb l'executiva de l'agrupació local del PSC, i sobre el cesament d'Oliver Klein".

"Part de la militància està en desacord amb les mesures explicades i no comparteix l'opinió publicitada, ja que no s'ha sotmès a debat intern ni a votació"

La JSC de les Comarques Tarragonines puntualitza el següent: "el posicionament no és ni vàlid ni democràtic. Si bé és cert que el Primer Secretari de la JSC de Cambrils pot tenir una opinió lliure i decidida sobre qualsevol fet, la Joventut Socialista de Catalunya només es posiciona respecte qualsevol tema en una assamblea, que és el fòrum obert i democràtic de la nostra organització. Fer públic un posicionament no ratificat en una assamblea manca de qualsevol rigor, també a nivell local. És més, qualsevol manipulació del conjunt per part d'una persona, quan no hi ha cap resolució al respecte, és una flagrant falta de respecte cap a la militància i una vulneració de la democràcia interna de l'organització". En segon lloc, des de l'executiva de la JSC de les Comarques Tarragonines s'apunta que, "com a vulneració de la llibertat de part de la militància de la JSC de Cambrils, es duran a terme les mesures internes que es corresponguin. Mai cap càrrec orgànic pot utilitzar el seu posicionament per sobre de la decisió col·lectiva i, en conseqüència, s'iniciarà el procediment intern que s'escaigui. No s'ha convocat cap assamblea ni amb temps ni formes en les darreres setmanes. L'executiva de Federació s'ha posat en contacte amb el Primer Secretari de la JSC de Cambrils per fer-li arribar aquesta decisió. Independentment del seu posicionament, o la d'altres militants de l'agrupació, se li ha comunicat que hi ha part de la militància que està en desacord amb les mesures explicades i no comparteix l'opinió publicitada, ja que no s'ha sotmès a debat intern ni a votació, a banda d'explicar-li el segon punt".

"L'agrupació de la JSC de Cambrils, en tant que és una organització vinculada al PSC, però no depenent, no entra a cap posicionament respecte la destitució d'Oliver Klein"

El comunicat segueix afirmant que "l'agrupació de la JSC de Cambrils, en tant que és una organització vinculada al PSC, però no depenent, no entra a cap posicionament respecte la destitució d'Oliver Klein. Les decisions que afecten als i les membres escollits i escollides de la JSC sí ho són, però en cap cas les del PSC". Finalment, el text es tanca puntualitzant que, "la Joventut Socialista de Catalunya com a organització segueix recolzant el projecte socialista a Cambrils, ja que és l'únic que pot seguir treballant a nivell local per garantir la justícia social, la recuperació econòmica equitativa i la igualtat d'oportunitats, especialment en la situació de crisi actual. Des de l'Executiva de Federació de la Joventut Socialista de Catalunya a les Comarques Tarragonines es lamenta que s'hagi produït aquesta situació a Cambrils, però confia tant en el procediment intern del PSC i de la JSC per arranjar aquesta situació, com en la unitat per continuar garantint el canvi real que es duu a terme en un govern d'esquerres com el de Cambrils. És més, la fortalesa davant de les polítiques abusives de les opcions de dreta, com estem veient al nostre entorn, és la unitat de totes les generacions progressistes per evitar qualsevol pas enrere".

Comenta aquest article