Larròs, el cereal més sa
Larrós és laliment bàsic de més de la meitat de la població mundial i, probablement, el cereal més apreciat per les seves propietats nutritives. Tant és així que en la major part dÀsia ha estat tractat, des de la tradició, amb gran reverència. Larròs forma part, per als rics, de cerimònies i llegendes ancestrals des de lÍndia fins a lExtrem Orient on se li atribueix un paper gairebé sagrat.
Aquest apreciat aliment va començar a cultivar-se 6.000 anys abans de Crist en diferents regions: larròs de gra petit a les vores del riu Yangtze i, larròs de gra llarg, més tard, a lOrient asiàtic. Des de lOrient, larròs es va anar extenent molt a poc a poc fins al Mediterrani, cap a lany 800 abans de Crist. Foren els àrabs els que divulgaren el cultiu des dEgipte a la Península Ibèrica. Espanyols i portuguesos el portaren a Amèrica. Avui en dia es coneixen més de 6.000 varietats darròs, si bé es poden dividir en dos grans grups: els de gra curt i gros dorigen xinès i els de gra llarg i prim, procedent del nord de lÍndia. Tots aquests arrossos tenen unes qualitats úniques i necessiten un tractament especial a la cuina.
Larròs integral és un tresor en lalimentació perquè conserva el sagó, on es conserva gairebé tota la fibra, minerals i vitamines, més que el blanc. Larròs integral és més versàtil i no cansa al paladar. Nabsorbeix els sabors, sadapta a receptes i salses i combina amb la majoria dhortalisses.
Gràcies a les qualitats que tenen els arrossos es poden fer receptes que poden servir com a plat únic, afegint-hi pèsols, pastanagues, dauets de patata, maionesa, ensaladilla russa
Larròs és bo fred i calent. És fàcil de cuinar, alimenta i nhi ha tot lany, agrada a tothom i no és car. Es pot demanar més?
Aquest apreciat aliment va començar a cultivar-se 6.000 anys abans de Crist en diferents regions: larròs de gra petit a les vores del riu Yangtze i, larròs de gra llarg, més tard, a lOrient asiàtic. Des de lOrient, larròs es va anar extenent molt a poc a poc fins al Mediterrani, cap a lany 800 abans de Crist. Foren els àrabs els que divulgaren el cultiu des dEgipte a la Península Ibèrica. Espanyols i portuguesos el portaren a Amèrica. Avui en dia es coneixen més de 6.000 varietats darròs, si bé es poden dividir en dos grans grups: els de gra curt i gros dorigen xinès i els de gra llarg i prim, procedent del nord de lÍndia. Tots aquests arrossos tenen unes qualitats úniques i necessiten un tractament especial a la cuina.
Larròs integral és un tresor en lalimentació perquè conserva el sagó, on es conserva gairebé tota la fibra, minerals i vitamines, més que el blanc. Larròs integral és més versàtil i no cansa al paladar. Nabsorbeix els sabors, sadapta a receptes i salses i combina amb la majoria dhortalisses.
Gràcies a les qualitats que tenen els arrossos es poden fer receptes que poden servir com a plat únic, afegint-hi pèsols, pastanagues, dauets de patata, maionesa, ensaladilla russa
Larròs és bo fred i calent. És fàcil de cuinar, alimenta i nhi ha tot lany, agrada a tothom i no és car. Es pot demanar més?