Sobre les nous
La nou té un prestigi ben reconegut i la seva fama no deixa de créixer. De fet, molta gent sap que cinc nous al dia ajuden molt al funcionament del cor. Existeixen 21 espècies de nous. Les més conegudes són: la nou negra, la blanca i la californiana. La varietat persa és la més popular i es caracteritza per ser grossa i la closca més prima. Els romans la van introduir a Europa en el segle IV. La negra és més petita, dura, oliosa i de gust més intens. La blanca és més dolça, oliosa i difícil de trobar al mercat. Actualment, els principals productors de nous són la Xina, els Estats Units, lIran i Turquia. Les nous són molt versàtils a la cuina: es poden afegir a guisats molt diversos i a les amanides. També es fan servir a la rebosteria. Combinen molt bé amb la xocolata i la mel, amb arròs, formatges blaus i poma. La important presència de les nous a la dieta mediterrània demostra la qualitat que té a la cuina. Receptes populars espanyoles com cardos castellanos con nueces, la intxasala basca, la crema de nous, la picada catalana, el pa de nous andalús, les nous garapinyades, etcètera, donen fe del que estem dient.
A més de donar a les salses una textura agradable, si es deixen trossets petits sense picar en contrast amb lemulsió cremosa, les nous són també un recurs decoratiu.
Hi ha una gran varietat de nous al mercat. Malgrat que és habitual trobar-les trencades, si es vol conservar millor el seu gust i propietats és millor comprar-les amb closca. Shan de guardar en un lloc sec i fresc. Si estan trencades, és millor guardar-les a la nevera tapades hermèticament.
A més de donar a les salses una textura agradable, si es deixen trossets petits sense picar en contrast amb lemulsió cremosa, les nous són també un recurs decoratiu.
Hi ha una gran varietat de nous al mercat. Malgrat que és habitual trobar-les trencades, si es vol conservar millor el seu gust i propietats és millor comprar-les amb closca. Shan de guardar en un lloc sec i fresc. Si estan trencades, és millor guardar-les a la nevera tapades hermèticament.