Opinió

Pensaments i dites sobre gastronomia

–No alimenta el que es menja, sinó el que es paeix.
–Hi ha més vells borratxos que metges vells.
–Posar aigua a un bon vi és com fer l’amor amb la roba posada.
–Assaborir un menjar o un vi ben fet és la manera més directa de delitar-se amb una obra d’art.
–Anys enrere un àpat es començava amb una oració, avui es comença amb un obrellaunes.
–El que bebe agua y tiene vino en la mesa es como el que tiene novia y no la besa.
–El que beu s’emborratxa...
el que s’emborratxa dorm,
el que dorm no fa pecats,
el que no fa pecats va al cel...
A beure tots!
–Aplaudir quan s’ha sabut menjar i fer mutis quan s’ha sabut beure.
–Un bon àpat no s’ha de disfrutar tot sol, sinó amb un amor o un negoci en perspectiva.
–Els àpats són com els amics, no sempre és millor el que més ens agrada.
–No hi ha amor més sincer que el que sentim pel menjar.
–L’home pot viure sense prosperar i sense cultura, però mai podrà viure sense menjar i beure.
–Les quatre dèries de l’home són: beure i menjar, treballar i fornicar.
–Un pagès, un pescador i un cuiner són tan importants per al benestar d’una nació com un investigador o un científic.