Opinió

Els musclos

Parlar de musclos és fàcil i agradable, perquè significa recordar els avantatges, qualitats nutritives i possibilitats culinàries d’aquest mol•lusc. El musclo conté vitamines, proteïnes i sals minerals en grans proporcions. A més, és un aliment abundant, n’hi ha tot l’any i és barat. El musclo es pot cuinar de moltes maneres. Es poden fer al vapor, a la planxa, a la brasa, en truita, empanats, guisats, amb sopa, com a aperitiu, com a primer plat, amb guarnició, etcètera. També admet tota mena de salses i espècies.
La clau perquè l’èxit ens acompanyi consisteix en seguir unes petites pautes. La primera condició és que siguin frescos i ben nets. Els musclos que comprem han passat necessàriament per una depuradora i diverses fases purificadores, malgrat això, no estarà de més posar-los en un atuell amb aigua i sal, i rentar-los bé. Els que surin, llenceu-los. La cocció depèn de la mida i la intensitat del foc. Personalment, de la manera que més m’agraden és al vapor o a la brasa de carbó vegetal acompanyats amb salsa maionesa o romesco. Si es fan bullits, es pot fer servir l’aigua per a altres guisats, passada primer per un colador prim. Tractar els musclos d’aquesta manera ens garanteix òptims resultats, sempre que tinguem a mà una recepta escaient. Si seguiu amb atenció aquests petits consells i poseu un punt de sentiment afectuós vers les persones per a qui cuineu, l’èxit estarà garantit.