Trucs i suggerències culinàries
- Per evitar que tota la casa faci olor de col o de bròquil mentre es cou, posa a bullir en un altre foc un tupí amb aigua i un raig de vinagre.
- Si la nevera fa mala olor encara que l'hagis netejat bé, pela una llimona i deixa trossos de pela per tota la nevera: portes, prestatges, etcètera.
- La tomaca per a les amanides, si és massa verda, resulta menys aspra si la peles com una poma.
- Si vols obtenir tot el suc de les gambes, fes el següent: les peles en cru i en fregeixes els caps i les closques amb oli d'oliva i dos alls pelats. Mentre es van fregint cal xafar-les amb una forquilla i, posteriorment, col·lar-les per obtenir un oli deliciós. Si les cues es fan a la planxa, es poden amanir amb aquest oli.
- Si fas arròs bullit, prèviament pot posar una mica d'oli d'oliva i fregir un all ben picat. Quan comenci a rossejar, hi afegeixes l'arròs, l'aigua i la sal. Tampoc hi fa mal un polsim de pebre vermell.
- No facis malbé una llimona si només en necessites unes gotes: punxa-la amb una forquilla i esprem-la fins que en surtin les gotes que necessites, sense necessitat de tallar-la per la meitat.
- Per reduir al mínim les compres impulsives, evita visites no planificades al supermercat.
- Compra l'aliment, no la marca o el regal que vagi en un paquet atractiu.
- No vagis a comprar quan tinguis gana.
- Si vols utilitzar xoriço, llonganissa seca, llom, etcètera i no vols treure la pell a cada rodella, mulla un drap de cuina amb aigua ben calenta i embolica l'embotit una bona estona. Després amb un ganivet fes un tall de dalt a baix, estira i trauràs la pell.
- En un morter, xafa deu o dotze caramels de llimona, de taronja, d'anís i de menta. Agafa unes maduixes i arrebossa-les amb aquesta picada. Ja es poden menjar i són delicioses.
- Els ganivets amb què s'hi ha tallat ceba, alls o peix cru s'han de rentar amb aigua freda, mai amb aigua calenta.