Es busquen informatius per completar graella televisiva
La televisió, en tant que servei públic, ha de formar, informar i entretenir. Aquestes tres premisses bàsiques que sexpliquen repetidament durant la carrera universitària dun periodista, en la realitat i la pràctica es veuen moltes vegades substituïdes per la necessitat darribar a laudiència i molt sovint tracten el públic de retardat mental i asseguren que per aconseguir el tan desitjat share (és a dir, la quota de pantalla) sha dutilitzar lentreteniment elevat al seu potencial màxim de morbositat. Aquesta nova temporada televisiva, però, TV3 està apostant pels informatius. De fet, dues dones, dues grans periodistes, Mònica Terribas i Àngels Barceló, són les grans novetats de la cadena. A Terribas ja la coneixíem pel seu informatiu de caire més intimista, La nit al dia, però en aquesta temporada, en comptes demetrel en el segon canal, el Canal 33, passa pròpiament a TV3. Terribas, doncs, té la difícil missió de competir en una franja nocturna en què altres emissores ofereixen late-shows. Possiblement és aquesta oferta tan diferent la que està captant un públic al qual no el sedueixen els programes dhumor. De fet, penso que competir amb Buenafuente (A3) ha de ser molt complicat, ja que és un programa dhumor molt ben elaborat, per tant, em sembla molt intel·ligent competir amb un programa que sadreça a un altre tipus despectador.
Però laposta per la informació no acaba aquí. Àngels Barceló torna a TV3 després de la seva etapa a Tele 5 i ho fa amb el programa 180° que semetrà a partir del 6 doctubre. La cadena ha informat que es tracta dun info-show setmanal que semetrà els divendres al vespre i que intentarà descobrir des de diferents angles què samaga darrere dun titular informatiu.
També hi ha canvis en el que són pròpiament els informatus, sobretot en el TN vespre. La marxa de Carles Francino després donze anys dirigint els serveis informatius i com a conductor del TN fa que a partir daquesta tardor, la periodista Lídia Heredia estigui acompanyada en el vespre per Lluís Caelles, editor i presentador del TN vespre, que fins ara havia estat el delegat de la cadena a Brussel·les.
Altres coneguts de TV3 com ara Ramon Pellicer i el seu Entre línies, Josep Cuní amb Els matins o els 30 minuts són altres programes de lemissora catalana que prenen com a punt de referència lactualitat i la informació.
Però tot i la importància que ha assolit aquesta temporada la informació, TV3 també realitza una forta aposta per la ficció. En aquest cas, durant les tardes els detectius que havien protagonitzat la franja temporades anteriors, amb sèries com Sha escrit un crim o Colombo, donen pas a una producció nord-americana Jutjant lAmy, que es pot veure cada tarda, de dilluns a divendres, després del programa El Club i abans dEn directe. Lo Cartanyà, una sitcom dhumor ambientada en un petit poble de linterior de Catalunya i amb un home del temps com a protagonista, Vicenç Cartanyà, es podrà veure tots els divendres a la nit.
També torna Ventdelplà que des daquest 19 de setembre es pot veure cada dilluns i dimarts (si no hi ha futbol). Porca misèria estrenarà els seus nous capítols a partir de loctubre. I a més daquestes sèries, continua el colobrot de producció pròpia El cor de la ciutat, la nord-americana El guardià i de matinada Providence.